Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2020, 19:33
Čas čítania 0:53
Daniel Mikolášik

Slovensko čaká na budúci víkend tretie kolo plošného testovania. Účasť bude tentokrát dobrovoľná

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Z neúčasti nebudú plynúť žiadne nevýhody či sankcie.

Igor Matovič spoločne s Jánom Mikasom a ministrami informovali po zasadnutí krízového štábu o najbližších opatreniach v boji proti koronavírusu. Predseda vlády povedal, že sa budú snažiť o to, aby denný nárast nakazených bol nižší ako 500 osôb a aby v predvianočnom období nebolo v nemocniciach viac ako 1 000 pacientov s koronavírusom.

Odporúčané
Prehľad: Zákaz vychádzania skončil, modrý certifikát z plošného testovania môžeš zahodiť. Ako sa menia pravidlá? Prehľad: Zákaz vychádzania skončil, modrý certifikát z plošného testovania môžeš zahodiť. Ako sa menia pravidlá? 15. novembra 2020, 0:00

Premiér tiež povedal, že ich cieľom je tiež znížiť počet pacientov na umelej pľúcnej ventilácii. Malo by ich byť menej ako 100. Matovič rovnako povedal, že po vianočnom lockdowne (po Troch kráľoch) chcú poslať čo najviac študentov do škôl. 

Aj napriek použitiu spojenia „vianočný lockdown“ Matovič uviedol, že na Vianoce nemá v pláne zaviesť lockdown. Slováci totiž počas sviatkov budú podľa premiéra prirodzene doma s rodinou a budú sa správať menej rizikovo. Po vianočných sviatkoch odhadujú, že množstvo pozitívne testovaných môže klesnúť aj o 20 percent.

Domov
Zdieľať
Diskusia