Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. novembra 2020, 9:47
Čas čítania 0:54
Lukáš Čelka

Originálna zbraň Seana Conneryho z prvého filmu Jamesa Bonda je na predaj: Môže stáť až na 200 000 dolárov

FILMY A SERIÁLY JAMES BOND
Uložiť Uložené

Na online dražbe „Icons & Idols Trilogy: Hollywood“ sa budú 3. decembra dražiť rôzne slávne hollywoodske rekvizity.

Ikonografia Jamesa Bonda je takmer rovnako slávna ako jeho samotná postava. Agent 007 bude navždy spájaný s jeho autom Aston Martin, ikonickými klobúky, Martini  a jeho pištoľou Walther PPK.

Aj keď sa vo väčšine bondoviek spomína ako agentova zbraň PPK, v prvom filme „Dr. No“, v ktorom hral zosnulý Sean Connery, použili ako rekvizitu pištoľ Walther PP. Je to dlhší model pištole Walther.

Práve táto pištoľ, ktorú Connery pri natáčaní filmu používal ako jednu z hlavných rekvizít Jamesa Bonda, budú dražiť online 3. decmebra v Beverly Hills, na dražbe „Icons & Idols Trilogy: Hollywood“. Zástupcovia aukčnej siene predpokladajú, že ju môže niekto kúpiť až za 200 000 dolárov.

„Silueta modelu 007, ktorá drží túto zbraň sa stala najikonickejším obrazom franšízy Jamesa Bonda a zároveň jedným z najuznávanejších odkazov na popkultúru všetkých čias,“ povedal Martin Nolan, výkonný riaditeľ Julien's Auctions vo svojom vyhlásení. „Je nám cťou zahrnúť jeho Walther PP pištoľ ako hlavný produkt našej aukcie spolu so stovkami ďalších historických pamiatok z najväčších hollywoodskych klasických filmov a televíznych seriálov.“ 

Dražiť budú aj ďalšie rekvizity zo slávnych filmov

Na aukcii budú dražiť viac ako 500 ďalších predmetov z pamätných hollywoodskych filmov, vrátane pilotskej prilby, ktorú nosil Tom Cruise v seráli „Top Gun“ a to s odhadovanou hodnotou až 50 000 dolárov. V ponuke je aj čierna kožená bunda, ktorú nosil Arnold Schwarzenegger vo filme „Terminátor“, hoverboard z filmu „Back to the Future Part II“ a aj rekvizity z filmu „Pulp Fiction“ od Quentina Tarantina.

Domov
Zdieľať
Diskusia