Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2020, 7:11
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Bývalé vedenie polície v putách. NAKA zadržala Gašpara, Krajmera, Hraška a Slobodníka

NEWS NAKA TIBOR GAŠPAR
Uložiť Uložené

Národná kriminálna agentúra dnes zadržala najvyšších policajných úradníkov, ktorí stáli vo vedení, keď zavraždili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú.

Národná kriminálna agentúra od ranných hodín zasahuje v dome bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara v Janíkovciach v mestskej časti Nitry. Domovú prehliadku potvrdil jeho obhajca Marek Para. Podľa informácií Topky a Aktuality.sk ho už aj zadržali.

Tibor Gašpar ešte včera prišiel podať trestné oznámenie na Bernarda Slobodníka a argumentoval tým, že sa chystá jeho kriminalizácia. „Podával som trestné oznámenie na Bernarda Slobodníka a ďalšie osoby v súvislosti s pripravovanou kriminalizáciou mojej osoby. To je všetko, čo môžem povedať. Nezverejňujem bližšie informácie najmä z dôvodu, že nie som zástancom verejného vyšetrovania,“ uviedol v stredu Gašpar.

Bernard Slobodník je bývalý riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície, ktorý začal spolupracovať s políciou minulý týždeň po tom, ako polícia zadržala špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a vysokopostaveného policajta Norberta Paksiho.

Zasahovali aj u ďalších 

V putách dnes ráno odchádzalí aj ďalší členovia bývalého vedenia polície. NAKA zasahovala aj u svojho bývalého šéfa Petra Hraška a bývalého riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera.

Zatiaľ nie je zrejmé, či a z čoho by mali byť obvinení, predpokladá sa, že prokurátor bude v prípade všetkých štyroch požadovať väzbu. 

Denník N informuje, že v celej akcii nejde o konečný zadržaných počet policajtov.

Domov
Zdieľať
Diskusia