Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2020, 17:15
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Na slovenský trh vstupuje Touareg R s výkonom 462 koní a bohatou základnou výbavou

Na slovenský trh vstupuje Touareg R s výkonom 462 koní a bohatou základnou výbavou
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/hybrid-world-premiere-in-geneva-the-new-touareg-r-5809" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">volkswagen-newsroom.com</a>
TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Volkswagen spúšťa predaj najvýkonnejšej verzie obľúbeného SUV.

Volkswagen v roku 2018 predstavil 3. generáciou veľkého SUV, ktoré sa teší veľkej obľube aj na Slovensku. Nie z dôvodu, že sa u nás vyrába, ale najmä preto, lebo napríklad začiatkom tohto roku bol Touareg najpredávanejšie veľké SUV na našom trhu.

Pomerne veľký úspech hlási aj V8-čková verzia s výkonom 422 koní, ktorú sme mali možnosť predčasom vyskúšať, no a teraz vstupuje na trh aj vrcholný variant Touareg R.

Odporúčané
Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! 22. marca 2020, 16:56

Ten, paradoxne, nedisponuje 4-litrovým TDI ako verzia Touareg V8, ale "len" agregátom 3.0 V6 TSI s výkonom 250 kW / 340 koní. Aby toho ale nebolo málo, Volkswagen R-kovú verziu dopĺňa o elektromotor s výkonom 100 kW / 136 koní. Elektromotor je umiestnený v modifikovanej skrini 8-stupňovej automatickej prevodovky tiptronic. Ostatné ústrojenstvo pohonu všetkých kolies 4Motion so samosvorným medzinápravovým diferenciálom Torsen sa nelíši od verzií s benzínovým, resp. naftovým motorom. 

 

Na slovenský trh vstupuje Touareg R s výkonom 462 koní a bohatou základnou výbavou
Zdroj: www.volkswagen-newsroom.com

Zdrojom elektrickej energie je lítiovo-iónová akumulátorová batéria s kapacitou 17,9 kWh, ktorá je uložená pod podlahou batožinového priestoru. Hybridný počin tak dosahuje maximálny systémový výkon 340 kW / 462 koní a 700 Nm, čo je viac ako spomínaný špičkový naftový motor 4.0 V8 TDI. Na stovku tento kolos dokáže vystreliť len za 4,9 sekundy. Na čisto elektrický pohon pritom zvládne uháňať rýchlosťou až 140 km/h, klasická maximálka je limitovaná na 250 km/h.

Zaujímavosťou je, že Touareg R už prichádza na scénu s novým logom či volantom, ktorý doposiaľ v obyčajných verziách nie je možné vidieť. Štandardom je bohatá základná výbava – adaptívny tempomat ACC s prediktívnou funkciou, adaptívne svetlomety IQ.Light Matrix-LED, 4-zónová automatická klimatizáciu, panoramatické strešné okno, elektricky nastaviteľné predné sedadlá v 18 smeroch či optický R-Linepaket, Black Style paket a 20" disky. Cena na našom trhu začína na čiastke od 84-tisíc €. 

Domov
Zdieľať
Diskusia