Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2020, 18:24
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík

Druhé plošné testovanie bude v týchto 45 okresoch

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na antigénové testy sa budú musieť pripraviť okresy, ktoré mali viac ako 0,7 % pozitívnych prípadov.

Druhé plošné testovanie, ktoré cez víkend 7. až 8. novembra, bude v 45 okresoch. Okresy, ktoré antigénovými testami zaznamenali menej než 0,7 % pozitívnych prípadov na koronavírus, majú výnimku, píše Ministerstvo obrany Slovenskej republiky.

Odporúčané
Bez hádok a pri plnej profesionalite: Takto vyzeralo plošné testovanie z pohľadu dobrovoľníka Bez hádok a pri plnej profesionalite: Takto vyzeralo plošné testovanie z pohľadu dobrovoľníka 3. novembra 2020, 13:16

Potrebujeme stabilizovať všetky regióny a nemôžeme sa uspokojiť s dobrou situáciou v niektorých častiach Slovenska. Veď ako sa hovorí, jedna bitka vojnu nevyhráva,“ zdôvodnil lokálne antigénové testovanie v druhom kole minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Počas prvého kola testovania rukami zdravotníkov prešlo 3 625 332 obyvateľov. Koronavírus potvrdili v 38 359 prípadoch, čo predstavuje 1,06 %.

Za včerajší deň v laboratóriách otestovali 18 994 vzoriek, ktoré potvrdili 1 727 nových prípadov koronavírusu. Ďalších 16 osôb ochoreniu Covid-19 podľahlo, no naopak 1 245 ľuďom sa podarilo vyliečiť. Celkovo na koronavírus na Slovensku zomrelo 235 ľudí, 14 257 sa vyliečilo.

2. kolo testovania bude v týchto okresoch:

Senica

Skalica
Dolný Kubín

Martin

Námestovo

Domov
Zdieľať
Diskusia