Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2020, 10:56
Čas čítania 0:39
Miriam Rumanková

VIDEO: V ruskej nemocnici sa mŕtve telá obetí koronavírusu povaľujú po chodbách. Patológovia nestíhajú

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Ochorením Covid-19 sa nakazil aj primár nemocnice.

Rozruch na internete a aj v ruských celoštátnych médiách vyvolali zábery, ktoré zachytávajú vrecia s obeťami koronavírusu v nemocnici v meste Barnaul.

Mesto s približne 630-tisíc obyvateľmi sa nachádza v západnej časti Sibíri. Miestne úrady vysvetlili nahromadenie tiel tým, že v nemocnici s rastúcou úmrtnosťou na ochorenie Covid-19 chýbajú patológovia a tak nestíhajú. Informuje o tom portál Daily Mail


Pre nedostatok patológov zariadenie nestíha povinné pitvy, ktoré pri infekčnom ochorení musia podľa pravidiel ruského ministerstva zdravotníctva urobiť. Tým pádom nemocnica nestíha včas odovzdať telá mŕtvych ich pozostalým. „Bohužiaľ stalo sa, že množstvo mŕtvych narastá a my robíme všetko čo je v našich silách. Pracujeme na dve smeny bez prestávky,“  povedal vedúci patológie.

Odporúčané
Česko opäť hlási rekord. Za piatok pribudlo 15 252 nových prípadov nákazy koronavírusom Česko opäť hlási rekord. Za piatok pribudlo 15 252 nových prípadov nákazy koronavírusom 24. októbra 2020, 8:25


 V nemocnici je pre pacientov vyhradených 600 lôžok a len tento mesiac tam zomrelo na ochorenie Covid-19 už 98 ľudí. Podľa dostupných informácií sa nakazil aj primár tejto nemocnice, jeho zástupca a niekoľko ďalších zdravotníkov.
 
Ruský prezident Vladimir Putin v stredu podnikateľov uistil, že vláda sa nechystá zaviesť tvrdé a obmedzujúce nariadenia. Vyzval ich, aby sa zapojili do výroby vakcíny proti koronavírusu, ktorú označil za dobrý biznis aj z hľadiska vyhliadok na svetovom trhu.

Domov
Zdieľať
Diskusia