Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2020, 8:26
Čas čítania 0:56
Tímea Krauszová

Ak sa nepostavím za ťažké rozhodnutia, tisíce ľudí doplatia na moju zbabelosť životmi, hovorí Igor Matovič

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Premiér na sociálnej sieti nelení a krátko po šiestej ráno zverejnil emotívny status ako reakciu na kritiku zo strany ľudí.

Premiér Igor Matovič čelí v posledných dňoch ostrej kritike z viacerých strán. Popierači koronavírusovej pandémie, kult nenosičov rúšok a spolok ľudí, ktorí spochybňujú všetko od výsledkov testov cez vakcínu až po duševné zdravie ľudí, ktorí vírusom rozumejú, sa mu zrejme dostávajú pod kožu. V emotívnom statuse, ktorý publikoval skoro ráno o šiestej, hovorí o nechcenom „dare“ pandémie COVID-19, s ktorou sa jeho vláda musela vyrovnávať od prvého dňa.

Svedomie mu nedovolí nechať rozhodnúť bežných ľudí

„Dostali sme vo voľbách dva dary. Vysnívaný a nechcený. Prvý, že nám ľudia zverili najviac dôvery a druhý koronu,“ opisuje premiér výsledky volieb. V najnovšom príspevku na sociálnej sieti sa sťažuje, že bez ohľadu na to, čo s koronavírusovou pandémiou vláda a odborníci robia, vždy sa nájdu „milióny epidemiológov, ktorí by nás najradšej na lampy povešali, lebo sa ich remeslu vôbec nerozumieme.“

Predseda vlády priznal, že viackrát mu napadlo nechať o opatreniach rozhodnúť ľud. Spraviť anketu, rešpektovať jej výsledok a „nechať to už len na prírodu“. Dodáva však, že jeho svedomie by mu to nedovolilo a takéto rozhodnutie by mohlo byť devastačné. Podľa neho „ťažké časy vyžadujú ťažké rozhodnutia“ a ak sa za svoje rozhodnutia nepostaví, na jeho zbabelosť by doplatili tisíce ľudí životom a zdravím.

Premiér ešte včera oznámil, že ľudí, ktorí sa nadchádzajúceho plošného testovania nezúčastnia, čaká povinná karanténa pod hrozbou pokuty. O tej však ešte vláda bude musieť diskutovať, povedal to dnes ráno minister obrany Jaroslav Naď.

Odporúčané
O 10-dňovej karanténe pre ľudí, ktorí sa nedajú otestovať, ešte vláda nerozhodla. Na hraniciach nás možno čaká 60 dní testovania O 10-dňovej karanténe pre ľudí, ktorí sa nedajú otestovať, ešte vláda nerozhodla. Na hraniciach nás možno čaká 60 dní testovania 21. októbra 2020, 7:34

Domov
Zdieľať
Diskusia