Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2020, 11:02
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Bentley predstavilo športovú verziu pompéznej limuzíny Flying Spur

Bentley predstavilo športovú verziu pompéznej limuzíny Flying Spur
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1149-flying-spur-ready-to-soar-with-v8-power" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH BENTLEY
Uložiť Uložené

K sprvoti predstavenému Flying Spur W12 sa pridružuje variant s osemvalcom.

Pred rokom nám automobilka Bentley predstavila úplne novú generáciu svojej luxusnej limuzíny. Tretie pokračovanie modelu Flying Spur prišlo s mimoriadne atraktívnym dizajnom.

Majestátna loď pod povrchom skrývala pochopiteľne ikonickú w12-ku, bolo ale len otázkou času, kedy sa do ponuky dostane aj verzia s V8-čkou. Stalo sa tak práve teraz, automobilka totiž uvádza, že čoraz viac jej klientov javí záujem nielen sa viesť, ale aj šoférovať, no a práve na to poslúži športovejšie rezaný variant.

 
Ako je zvykom, ten sa na pohľad odlišuje prísnejšími tvarmi a dodatočmými nadstavcami – predný splitter, bočné prahy či výraznejší zadný nárazník. Elegantná línia karosérie však ostáva i tak nezmenená, zákazník ale môže siahnuť po exteriérovom pakete Blackline, ktorý zaručí čierne detaily. Štandardom pre V8-čkovú verziu sú napokon 20” disky a paleta lakov karosérie sa rozšírila o výraznejšie odtiene. 

bentely
Zdroj: www.bentleymedia.com

Vo vnútri samozrejme dominuje prvotriedny luxus, okorenený je ale o hŕstku karbónových a hliníkových doplnkov. Na výber je aj niekoľko drevených dekórov. Prejdime ale k pointe.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Tou je pochopiteľne spomínaný osemvalec. Konkrétne ide o agregát 4.0 V8 twin-turbo s výkonom 404 kW / 550 koní a krútiacim momentom 770 Nm. Akcelerácia na stovku novinke trvá len 4,1 sekundy (verzia W12 3,8 s), zatiaľ čo maximálna rýchlosť je 318 km/h (s W12-kou 333 km/h). Okrem lepšej spotreby model s V8-čkou sľubuje nižšiu váhu a to až o 100 kilogramov. Okrem štandardne dodávanej 8-stupňovej automatickej prevodovky a pohonu oboch náprav je v ponuke aj riadená zadná náprava či elektronické stabilizátory.

Domov
Zdieľať
Diskusia