Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 21:05
Čas čítania 1:21
Dominik Vetrák

Assassin’s Creed Valhalla odhaľuje nádhernú grafiku a Asgard. Hranie za Vikinga je zábavné ako nikdy predtým

TECH
Uložiť Uložené

Nový diel zo série Assassin’s Creed vychádza už o mesiac.

Majitelia next-gen konzol a obzvlášť PlayStation 5 to budú mať pri vydaní veľmi náročné. Akú hru si zapnú ako prvú? Bude to skvelo vyzerajúce Astro’s Playroom, ktoré je na každej PS5 nainštalované celkom zdarma?

Odporúčané
Takto vyzeral vývoj najznámejšej hrdinky herného sveta za desaťročia. Poznáme príbeh Lary Croft Takto vyzeral vývoj najznámejšej hrdinky herného sveta za desaťročia. Poznáme príbeh Lary Croft 14. októbra 2020, 14:30

Skúsia svoje šťastie s remakom Demon’s Souls, stanú sa Milesom Moralesom v Spider-Manovi, bojovníkom v Godfall či Sackboyom? Mnohí zrejme rovno siahnu po Cyberpunk 2077 či Assassin’s Creed Valhalla. Inými slovami, ak koniec roka stráviš pred konzolou, nikto by ti to nemal vyčítať. 

Práve nový diel zo série Assassin’s Creed vyzerá v čerstvých traileroch úžasne. Až doteraz sme z hry neboli nadšení. Jej „grafické“ spracovanie nás ničím nezaujalo, modely tvárí postáv boli priemerné a báli sme sa, že svet nebude dostatočne atraktívny.

Všetci sa bojíme aj toho, že bude plný nezáživných úloh a miliónov náhodných questov, ktoré hre nepridajú žiadnu hĺbku, rovnako, ako to bolo v predošlem diele Odyssey. 

Avšak, v poslednom videu od Ubisoftu spoznávame krásy Škandinávie. Prostredie v hre bude oku lahodiace s množstvom nádherných stavieb a prírodných úkazov. Zaujali nás aj súboje, ktoré vyzerajú zábavne a brutálne.


Assassin’s Creed Valhalla odhaľuje krásy Škandinávie a Asgardu v novom traileri. Hranie za Vikinga je zábavné ako nikdy predtým
Zdroj: Universal

Deep Dive video ťa oboznámi so všetkými základnými hernými mechanizmami. Ide zrejme o doteraz najlepší trailer pre hru, na ktorú sa začínajú tešiť aj tí najväčší skeptici. Valhalla jednoducho vyzerá nádherne, čo dokazujú aj screenshoty, ktoré nájdeš v galérii.

Hlavným hrdinom či hrdinkou bude Eivor. Po výbere toho, či chceš hrať za muža alebo ženu, začneš svoj vikingský príbeh. Eivor zakrátko objaví aj skrytú čepeľ (hidden blade), no nestane sa assasínom. Bude v prvom rade Vikingom, ktorý plieni ostatné krajiny a dobýva veľké pevnosti. 

Assassin’s Creed Valhalla vyjde už 10. novembra, a to pre PC, Xbox One, Xbox Series X/S a PS4. Verzia pre PS5 vyjde spoločne s konzolou 12. novembra. Viac informácií sa o hre dozvieš tu. 

Ubisoft vydal aj minimálne a odporúčané hardwarové požiadavky. Ak plánuješ
hrať na PC, na obrázku nižšie si over, na aké detaily sa s tvojou zostavou môžeš tešiť.

Assassin’s Creed Valhalla odhaľuje krásy Škandinávie a Asgardu v novom traileri. Hranie za Vikinga je zábavné ako nikdy predtým
Zdroj: Ubisoft

Vyše hodina hrania s herným dizajnérom

Pár ďalších gameplayov záberov

Domov
Zdieľať
Diskusia