Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2020, 15:04
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

Októbrový prieskum AKO: Pellegrini s výrazným náskokom pred Matovičom, ktorého dobieha aj Sulík

NEWS IGOR MATOVIČ PETER PELLEGRINI RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Igor Matovič v prieskume preferencií už nie je na prvej priečke.

Igor Matovič prvýkrát od parlamentných volieb v prieskume preferencií nie je na prvom mieste. Predbehla ho strana Hlas Petra Pellegriniho, ukazuje prieskum agentúry AKO pre Hospodárske noviny. Kým nová strana Hlas zaznamenala v prieskume 18,8 % hlasov, OĽaNO Igora Matoviča len 15,3 %. Doťahuje sa aj Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka s 13,4 %. 

Na štvrtom mieste je podľa prieskumu Sme Rodina Borisa Kollára so ziskom 8,8 %, nasleduje extrémistická ĽSNS s neprávoplatne odsúdeným lídrom Marianom Kotlebom a Smer Roberta Fica. Do parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko so ziskom 6,2 % hlasov. Pod 5 % hranicou sú Za ľudí, KDH aj Dobrá voľba. 

Odporúčané
Matovič pre osobný spor so Sulíkom nevezme do Bruselu štátneho tajomníka rezortu diplomacie Klusa: Nemám dôvod byť ústretový Matovič pre osobný spor so Sulíkom nevezme do Bruselu štátneho tajomníka rezortu diplomacie Klusa: Nemám dôvod byť ústretový 14. októbra 2020, 14:36

AKO robilo prieskum medzi 1. a 9. októbrom na vzorke 1000 respondentov, ktorých oslovili telefonickým dopytovaním. Prieskum nezachytil koaličný spor medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom z posledných dní.

 

Októbrový prieskum AKO pre HN
Infogram
Domov
Zdieľať
Diskusia