Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2020, 10:44
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

Prerušili konečnú fázu testovania jednej z najsľubnejších vakcín na Covid-19

NEWS
Uložiť Uložené

Americká firma Johnson & Johnson musela dočasne zastaviť masívne testovanie v rámci poslednej fázy klinických testov.

Na svete je už desať firiem, ktoré sa dostali do finálnej klinickej fázy testovania vakcíny proti ochoreniu Covid-19, jednou z najúspešnejších bola doteraz aj americká spoločnosť Johnson & Johnson. Práve tá teraz podľa Business Insider oznámila, že je nútená dočasne pozastaviť masívne testovanie, pretože jeden z dobrovoľníkov ochorel nešpecifikovaným spôsobom. 

Keďže vedecké tímy postupujú podľa veľmi striktných pravidiel a noriem, ide o postup, s ktorým sa počíta. Pred pár týždňami dočasne prerušila klinické testy vakcíny proti koornavírusu britsko-švédska firma AstraZeneca, ktorá pracuje na vývoji v spolupráci s Oxfordskou univerzitou. Aj samotná spoločnosť v tlačovej správe uviedla, že sa s podobnými udalosťami počíta. 

Odporúčané
Kvôli sprísneniu opatrení sa pohádali Sulík s Matovičom. Do koaličnej hádky sa postupne zapájajú ďalší politici Kvôli sprísneniu opatrení sa pohádali Sulík s Matovičom. Do koaličnej hádky sa postupne zapájajú ďalší politici 11. októbra 2020, 17:12

Bude úlohou lekárov a nezávislej komisie, aby sa pokúsili určiť, čo spôsobilo nežiaduce účinky u jedného zo 60-tisíc dobrovoľníkov, ktorí pochádzajú z viac ako 200 miest v USA, ale aj inde vo svete. 

Domov
Zdieľať
Diskusia