Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2020, 17:12
Čas čítania 3:58
Viktor Kniš

Kvôli sprísneniu opatrení sa pohádali Sulík s Matovičom. Do koaličnej hádky sa postupne zapájajú ďalší politici

Kvôli sprísneniu opatrení sa pohádali Sulík s Matovičom. Do koaličnej hádky sa postupne zapájajú ďalší politici
POLITIKA IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

Richard Sulík dnes odišiel z rokovania Ústredného štábu, aby vyjadril svoj nesúhlas s chystaným prijatím opatrení verejne. Spustil lavínu negatívnych reakcií.

20:33, Aktualizované o večerné vyjadrenia Igora Matoviča.

Predseda koaličnej SaS dnes odišiel počas rokovania Ústredného krízového štábu, na ktorom odborníci v spolupráci s vládou schvaľujú nové opatrenia v snahe zamedziť šíreniu koronavírusu.

Sulík: Máme málo dát, som proti 

Dôvodom odchodu z rokovania podľa Richarda Sulíka je, že na stretnutí sa robili dôležité rozhodnutia bez relevantných dát. „Nevieme, koľko ľudí sa nakazilo v reštauráciách či fitnesscentrách, a už vôbec nie v divadle,“ napísal Sulík s tým, že zatvorenie ich zloží na kolená o on je zásadne proti takýmto krokom. 

Minister hospodárstva Richard Sulík sa už na rokovanie nevrátil, spustil zároveň obrovskú vlnu kritiky od koaličných partnerov, zastala sa ho len kolegyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. 

Nicholsonová: Matovič vystupuje neprofesionálne

„Domnievam sa, že aj kvôli neprofesionálnemu verejnému vystupovaniu premiéra a ministra zdravotníctva, ktorí riešia viac vlastné emócie, ako dáta, fakty a premyslený plán postupov, ľudia nedodržiavajú opatrenia,“ uviedla Nicholsonová, ktorá rovnako apeluje na nedostatok dát.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

„...zodpovedný politik sa rozhoduje na základe dát. A preto je pochopiteľné, že chcel dáta o tom, koľkí ľudia sa nakazili v reštauráciách, ak majú zostať zavreté. Také dáta krízový štáb nemá,“ napísala europoslankyňa z SaS.

Na svoj facebookový profil k postu zavesila aj fotku zo svadby, na ktorej sa v lete zúčastnil Igor Matovič a fotil sa bez rúška.

Odporúčané
15 odpovedí na najčastejšie tvrdenia Covid-19 skeptikov 15 odpovedí na najčastejšie tvrdenia Covid-19 skeptikov 8. októbra 2020, 15:30

Matovič: Sulíkovi chýba EQ a naháňa „percentíčka"

Najtvrdšie „udrel“ cez Facebook samotný premiér Igor Matovič, ktorý napísal, že Richard Sulík má „nulové EQ“. Podľa Igora Matoviča si chce Richard Sulík takto získať viac voličov. 

„...v pohode si odídu na obedík, hoci koniec zasadnutia najdôležitejšieho krízového štábu je v nedohľadne ... a idú sa opäť hrať na pekných pred médiá ako počas prvej vlny,“ vyhlásil o Richardovi Sulíkovi s odkazom na ich podobnú hádku na sociálnych sieťach v čase obmedzenia pohybu cez Veľkú noc.

Domov
Zdieľať
Diskusia