Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2020, 20:08
Čas čítania 1:23
Adrián Lukáč

NBA 2K21 gameplay trailer ti vyrazí dych. Toto je skutočná grafika novej generácie, pri ktorej PS4 vyzerá ako starček.

NBA 2K21 gameplay trailer ti vyrazí dych. Toto je skutočná grafika novej generácie, pri ktorej PS4 vyzerá ako starček.
Zdroj: 2K
TECH NBA PS5 XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Nový ročník hry NBA ukazuje obrovský grafický posun konzol novej generácie.

Hoci vyšla aj na Xbox One a Playstation 4, každého zaujímalo len to, ako bude vyzerať na next-gen konzolách a či sa preto oplatí prípadný upgrade. A je to tu. Nový gameplay trailer NBA 2K21 je vonku a je to dokonalá ukážka výpočtovej sily konzol novej generácie Xbox Series X a Playstation 5. 

V posledných rokoch boli športové simulátory dosť kritizované za to, že neprinášali takmer žiadne novinky a vylepšenia boli len minimálne. Veľa hráčov je názoru, že pokiaľ nedochádza k výraznejším zmenám a vylepšeniam v hre, vývojari by mohli vydávať len DLC rozšírenia, ktoré by tých pár noviniek a aktualizované zostavy určite zvládli. EA a 2K Games si však každoročne vypýtajú aspoň 60 eur za nový diel série. A hráči sa každoročne pýtajú, či to za tú sumu stojí.

NBA 2K21 gameplay trailer ti vyrazí dych. Toto je skutočný Next-Gen, pri ktorom PS4 vyzerá ako oldschool konzola.
Zdroj: 2K

Teraz je ale všetko inak, pretože prichádza medzigeneračný skok a vzhľadom na to, že NBA 2K21 vyjde na obe generácie konzol, je možné aj priame porovnanie. V ňom vyzerá Playstation 4 a jeho grafika naozaj zastaralo. Veď posúď sám.

Hoci hrateľnosť ešte nie je dokonalá a pohybmi sa podobá na súčasnú verziu, grafický rozdiel je skutočne priepastný. Najmä detailné zábery na upotené tváre hráčov vyzerajú vynikajúco. 

Okrem toho, spoločnosť 2K Games uviedla, že do hry pridali 150 jedinečných postáv riadených umelou inteligenciou. Niektoré z nich si môžeš všimnúť aj v traileri - tréneri, roztlieskavačky, čističi podlahy alebo kameramani, ktorí sa nachádzajú na palubovke počas prestávky. Aj vďaka tomu hra pôsobí realistickejšie a atmosférou to začína pripomínať živý NBA prenos.

Porovnanie NBA 2K21 na PS5 a PS4
Porovnanie NBA 2K21 na PS5 a PS4 Zdroj: YouTube/BBallCreator 2K

Ďalej 2K Games uvádza, že pridala nové animačné a kolízne enginy, nové osvetlenie, textúry, fyziku, kameru a rozšírený soundtrack s 202 skladbami. Spoločnosť by mala čoskoro zverejniť ďalšie informácie ohľadom nového herného enginu a umelej inteligencie. 

Vylepšený bude aj MyPlayer Builder, aby si zo seba mohol spraviť hviezdu NBA. Avizované sú aj zmeny týkajúce sa MyCareer, WNBA, MyGM a MyLeague.

Porovnanie NBA 2K21 na PS5 a PS4
Porovnanie NBA 2K21 na PS5 a PS4 Zdroj: YouTube/BBallCreator 2K

Dátumy vydania NBA 2K21 pre konzoly budú rôzne. Na Xbox Series X a Xbox Series S bude hra dostupná 10. novembra. Na Playstation 5 vyjde u nás 19. novembra (pre majiteľov PS 5 v USA, Kanade, Mexiku, Austrálii, Japonsku, Južnej Kóreii a na Novom Zélande to bude už 12. novembra).

Domov
Zdieľať
Diskusia