Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2020, 7:33
Čas čítania 1:32
Dominik Vetrák

Duna sa odkladá na október 2021. Warner Bros. zrejme odloží aj Batmana a kiná sa pomaly zase zatvárajú

FILMY A SERIÁLY DUNA
Uložiť Uložené

Warner Bros. neprekvapivo odložilo svoje očakávané blockbusterové sci-fi.

Duna od Dennisa Villeneuva a štúdia Warner Bros. sa odkladá na október 2021.

Duna sa odkladá na október 2021. Warner Bros. zrejme odloží aj Batmana a kiná sa pomaly zase zatvárajú
Zdroj: Starz

Keď Warner Bros. oznámili odklad Wonder Woman na 25. december, a teda týždeň po Dune, každému bolo jasné, že sa v kalendári premiér ešte niečo zmení. Neubehlo veľa času a Collider informuje, že podľa ich zdrojov Warner Bros. odkladá Dunu na 1. október 2021. Niektorí z vás možno ale vedia, že vtedy mal premiérovať Batman. Warner teda (znova) odloží Batmana, alebo pre Dunu zvolí iný dátum premiéry.

Máme totiž dojem, že tie dátumy lietajú hore-dole a pevnými sa stanú, až keď bude v obehu vakcína proti Covid-19. Distribútori a štúdiá neustále odkladajú svoje filmy a v roku 2020 sú naplánované už len nasledujúce blockbustery a väčšie filmy: Duša od Pixaru v novembri, Free Guy, Croodovci, Death on the Nile a Wonder Woman v decembri.

A zatiaľ čo Disney môže skúsiť vyslať animák Duša (Soul) do kín po celom svete a v USA skúsiť premiéru na Disney+ (rovnako ako s Mulan, čo sa im údajne vyplatilo), Free Guy, Croodovci, Death on the Nile a Wonder Woman potrebujú kiná, takže sa veľmi pravdepodobne odložia. Pozitívne myšlienky nám nedodáva ani fakt, že sieť kín Regal Cinemas sa v USA zatvára, keďže nemajú čo hrať a návštevnosť kín je tragická.

Dôkazom toho je aj Tenet, ktorému sa po mesiaci v kinách nepodarilo v USA zarobiť ani 50 miliónov dolárov, čo by pred pandémiou snímka zvládla už počas otváracieho víkendu. Ťažko povedať, či sa kiná naštartujú skôr ako príde vakcína, ale pochybujeme o tom. Skôr sa bude diať to, že sa filmy s premiérou v prvých mesiacoch roka 2021 odložia o nejaký ten polrok a keď sa zase bude blížiť čas premiér jarných veľkofilmov, presunú sa aj tie.

Odporúčané
Netflix verzus kiná. Prejde Hollywood neoddialiteľnou revolúciou so streamingom na tróne? Netflix verzus kiná. Prejde Hollywood neoddialiteľnou revolúciou so streamingom na tróne? 20. júla 2020, 14:36

Všetci si mysleli, že sa štúdiá spoločne pokúsia naštartovať kiná už tento rok, ale situácia v USA je naozaj zlá a bez tamojších tržieb sa distribútorom skutočne neoplatí nasadzovať do prázdnych kín akýkoľvek väčší film. Ostáva sa len modliť, aby tá vakcína prišla čo najskôr. Aj tak ale máme dojem, že kiná dostali úder, z ktorého sa už nikdy úplne nepozviechajú. Rovnako tak na tom budú hollywoodske štúdiá.

Akoby na tom filmový priemysel, originálne projekty a malé či stredne veľké filmy v kinách neboli už veľmi zle pred touto krízou. Myšlienky na to, aké stopy zanechá koronavírus na životaschopnosti kín v priebehu nasledujúcich rokov sú až depresívne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia