Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2020, 11:34
Čas čítania 3:40
Viktor Kniš

Ako využije Slovensko peniaze z EÚ? Miliardy pôjdu na dopravné projekty, integráciu Rómov aj vyššie platy učiteľov

POLITIKA
Uložiť Uložené

Rezort financií na oficiálnej stránke zverejnil strategický dokument, v ktorom zhrnul investičný plán Slovenska na nasledujúce roky.

Ministerstvo financií zverejnilo na oficiálnej stránke strategický plán s názvom Moderné a úspešné Slovensko. Ide o víziu z hľadiska investícii, na základe ktorej by mala vláda zostaviť Plán obnovy. Na jeho základe bude Európska únia vyplácať miliardy v rámci záchranného balíčka pre krajiny EÚ v súvislosti s pandémiou koronavírusu. 

Minister financií Eduard Heger na tlačovej konferencii o dokumente upozornil, že len časť z tohto strategického plánu sa stane súčasťou Plánu obnovy, v rámci ktorého Slovensko získa z EÚ približne 6 miliárd eur. 

Eduard Heger dodáva, že ide o objem práce, ktorý nie je možné stihnúť za jedno volebné obdobie. Aj samotný časový plán uvádza splnenie niektorých cieľov strategického plánu až do roku 2030. Celkové náklady sú vo výške približne 30 miliárd eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia