Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. októbra 2020, 11:54
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Pribudnú nové genderovo korektné emotikony žien s bradou aj kašľajúci smajlík ako reakcia na koronavírus

NEWS
Uložiť Uložené

V roku 2021 sa používatelia smartfónov môžu tešiť na nádielku nových emotikonov, ktoré rozšíria ponuku, zároveň sú však aj odrazom doby.

Tvorcovia emotikon dokončili ďalšiu verziu 13.1, v rámci ktorej pribudne až 317 nových alternatív pre všetkých používateľov smartfónov. V drvivej väčšine ide o odtiene farieb pre už vytvorené emoji, teda dá sa hovoriť skôr o rozšírení súčasnej ponuky. Tešiť sa však môžeš aj na sedem úplne nových reakcií, ktoré sú do veľkej miery odrazom doby, ktorú dnes žijeme. 

V roku 2021 pribudne do ponuky emotikon znázornenie osoby s bradou, pričom k dispozícii bude okrem muža aj žena, prípadne nezaradené pohlavie označené ako „osoba s bradou“. Samozrejmosťou je možnosť výberu z viacerých odtieňov pleti aj v tomto prípade.  

Odporúčané
Facebook, Twitter a TikTok blokujú príspevky, v ktorých používatelia prajú smrť americkému prezidentovi Trumpovi Facebook, Twitter a TikTok blokujú príspevky, v ktorých používatelia prajú smrť americkému prezidentovi Trumpovi 3. októbra 2020, 17:11

Genderová korektnosť autorov spoločnosti Unicode Consortium pretrváva už dlhšiu dobu, a tak nejde o žiadne veľké prekvapenie. 

Zároveň reagujú tvorcovia aj na aktuálnu situáciu týkajúcu sa pandémie, keďže do ponuky pridávajú kašľajúceho smajlíka, ktorý doteraz v našich telefónoch chýbal. 

Ďalšie emoji sa týkajú napríklad vyjadrenia uboleného srdca, srdca v plameňoch a emoji v oblakoch..

Pribudnú nové genderovo korektné emotikony žien s bradou aj kašľajúci smajlík ako reakcia na koronavírus
Zdroj: Unicode Consortium
Domov
Zdieľať
Diskusia