Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2020, 12:29
Čas čítania 1:32
Matej Krajčovič

Aktualizované: Marian Kotleba si v O 5 minút 12 odmietol nasadiť rúško, moderátor ho z diskusie nevyhodil

NEWS MARIAN KOTLEBA O 5 MINÚT 12
Uložiť Uložené

„Pán moderátor, nesilme to zbytočne,“ odvetil Kotleba na žiadosť moderátora.

Hosťom dnešnej diskusnej relácie O 5 minút 12 na RTVS bol okrem Jany Bittó Cigánikovej (SaS) a a Michala Šípoša (OĽANO) aj predseda ĽSNS Marian Kotleba.

Kotleba, ktorý je okrem podozrení z extrémizmu aj pravidelným šíriteľom úplných nezmyslov a hoaxov o koronavíruse, si v štúdiu ako jediný odmietol nasadiť rúško

„Chcem sa vás opýtať, či si nasadíte rúško, mohol by som vás o to poprosiť?“ spýtal sa na úvod moderátor Marek Makara. „Pán moderátor, nesilme to zbytočne,“ odvetil Kotleba s tým, že bez rúška sa zúčastnil svadby aj napríklad premiér Igor Matovič. „Nehrajme na kamery jednu pózu a v skutočnosti druhú,“ odpovedal predseda ĽSNS. 

Kotleba si v O 5 minút 12 odmietol nasadiť rúško, moderátor ho z diskusie nevyhodil
Zdroj: RTVS

Moderátor tiež vysvetlil, že rúška sú podľa vnútorných pravidiel RTVS povinné, Kotlebu však aj bez ochrany dýchacích ciest v diskusii s jeho oponentami nechal. Cigániková Kotlebu kritizovala, vlastnú svadbu vraj mala v exteriéri a podobné správanie, ako predviedol Kotleba, považuje za nezodpovedné chrapúnstvo, najmä voči rizikovým skupinám obyvateľstva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia