Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. septembra 2020, 18:41
Čas čítania 0:32
Daniel Mikolášik

Kto sa stal najobdivovanejším človekom sveta? V rebríčku sa umiestnili Elon Musk, Pápež František či Greta Thunberg

OSOBNOSTI REBRÍČEK
Uložiť Uložené

Na prieskume sa podieľalo až 45 000 respondentov z 42 štátov sveta.

Najobdivovanejším párom sveta sa nekompromisne stali manželia Barack a Michelle Obamovci. Podľa rebríčka vyplývajúceho z prieskumu verejnej mienky britského inštitútu YouGov je totiž Barack najobdivovanejším mužom na svete a Michelle je jednotka medzi ženami.

Na prieskume sa podieľalo až 45 000 respondentov z 42 štátov sveta, od ktorých zisťovali dve mená – zástupcu ženského a zástupcu mužského pohlavia, ktorých obdivujú najviac. Z približne 90-tisíc odpovedí inštitút vytvoril zoznam s 20 mužskými a ženskými menami, ktoré sa opakovali najviac.

Zaujímavé je, že vôbec prvýkrát od roku 2014 (rok, odkedy sa každý rok zostavuje daný rebríček) stal najobdivovanejšou osobou bývalý americký prezident. Medzi ďalšími obdivovanými mužmi v rebríčku sú napríklad Bill Gates, Elon Musk, Keanu Reeves, Cristiano Ronaldo, Michael Jordan či Pápež František.

V rebríčku s najobdivovanejšími ženami sa zas umiestnili mená ako Angelina Jolie, Jennifer Lopez, britská kráľovná Alžbeta II., Taylor Swift, Angela Merkel, Beyoncé, Melania Trump či Greta Thunberg.

Kto sa stal najobdivovanejším človekom sveta? V rebríčku sa umiestnili Elon Musk, Pápež František či Greta Thunberg
Zdroj: YouGov
Domov
Zdieľať
Diskusia