Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 19:31
Čas čítania 2:08
Adel Ghannam

Separ vidí na ministerstvách cirkevných fanatikov. Proti opatreniam sa búria umelci aj poslanci, ako reaguje cirkev?

Separ vidí na ministerstvách cirkevných fanatikov. Proti opatreniam sa búria umelci aj poslanci, ako reaguje cirkev?
Zdroj: TASR - Róbert Fritz
KULTÚRA KONCERTY SEPAR
Uložiť Uložené

Opatrenia, ktoré na piatkovej tlačovej konferencii avizoval minister zdravotníctva schytávajú reakcie z každej strany. Čo na ne hovorí Separ, Matovič alebo dramaturgička, ktorá roky organizuje koncerty?

V exteriéri maximálne 100 ľudí, v interiéri 50. Takéto opatrenia platia už teraz pre červené regióny Slovenska, medzi ktoré patria aj Bratislava či Nitra. Okrem toho musia všetky bary, diskotéky a reštaurácie zavrieť už o 23. hodine a neotvoriť do 6. hodiny ráno. 

Postup, ktorý by sa niekomu zdal rozumný, však má v sebe háčik aj v podobe náboženskej púte. Tradičná Šaštínska púť, na ktorú príde každý rok približne 20 000 ľudí, tento rok bude. Na diskrimináciu poukazujú umelci ako Separ, ale aj dramaturgička kultúrneho centra Nová Cvernovka Paula Poštolková.

Odporúčané
Na kultúru aj šport bude môcť stále chodiť 500 ľudí vnútri a 1 000 ľudí vonku, Matovič presvedčil epidemiológov Na kultúru aj šport bude môcť stále chodiť 500 ľudí vnútri a 1 000 ľudí vonku, Matovič presvedčil epidemiológov 14. septembra 2020, 18:14

„Tá diskriminácia voči hudbe je neuveriteľná," myslí si Separ. „Rozumiem tomu, že chcú asi zabrániť šíreniu nákazy, ako sa to deje napríklad v Česku, ale potom nerozumiem opačnej veci, že dovolia Šaštínsku púť, na ktorej sa každoročne zúčastní 10 až 20 000 ľudí a je to taký istý exteriér ako hudobné podujatie a takisto tam nebudú mať všetci rúška a ani dodržiavať rozostupy," povedal pre Refresher.

Domov
Zdieľať
Diskusia