Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2020 o 10:04
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

Na Slovensku pribudlo 88 nových potvrdených prípadov koronavírusu

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Po včerajšom rekordnom počte nakazených dnes evidujeme víkendový pokles.

Po včerajšom rekordnom počte nových nakazených (226) hlási Národné centrum zdravotníckych informácií oveľa menej prípadov za sobotu. Pribudlo 88 nových potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Laboratóriá vykonali 2 462 testov, počet obetí za celé trvanie pandémie zostáva na čísle 37.

Z ochorenia sa včera vyliečili piati ľudia, počet obsadených lôžok pacientami s potvrdeným COVID-19 je 73. Desiati z nich sú na JIS-ke a siedmi potrebujú pľúcnu ventiláciu.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva v okresoch Bratislava, Senec a Pezinok od dnešného dňa sprísňujú karanténne opatrenia. Hromadne organizované podujatia v exteriéri ako športové zápasy, koncerty a podobné akcie budú môcť fungovať len s limitom do 500 osôb, vyššia účasť nebude možná. V interiéroch sa táto hranica zníži na 250 hostí alebo návštevníkov. 

Medzi 23.O0 hod až 6.00 hod. sa nebudú môcť konať vôbec žiadne akcie, výnimkou sú svadby do 150 ľudí. Úrady tento časový rámec zvyčajne vysvetľujú zvýšenou mierou konzumácie alkoholu v neskorších hodinách, keď už ľudia strácajú ostražitosť a odkladajú ochranné rúška. 

Odporúčané
Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) 9. júla 2022 o 14:30

V spomenutej trojici okresov sa tiež zakazujú návštevy v nemocniciach a interiéroch zariadení sociálnej starostlivosti. Nariadenie nateraz platí do 30. septembra.

Odporúčané
Bratislava, Senec a Pezinok sprísňujú opatrenia. Príčinou je nárast počtu nakazených koronavírusom Bratislava, Senec a Pezinok sprísňujú opatrenia. Príčinou je nárast počtu nakazených koronavírusom 5. septembra 2020 o 19:28
Domov
Zdieľať
Diskusia