Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2020, 12:24
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

Na slovenskej strane priechodu s Maďarskom je 13-kilometrová kolóna. Vodiči sa kolónam nevyhnú ešte dlho

NEWS MAĎARSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Maďarsko sa rozhodlo zavrieť svoje hranice, doprava na hraničných priechodoch kolabuje.

Dopravná situácia na hraničnom priechode Čunovo do Maďarska je nepriaznivá, vodiči sa zdržia minimálne niekoľko desiatok minút, upozorňuje polícia. 

„Z dôvodu vykonávania kontrol Maďarskou políciou na diaľničnom Hraničnom priechode Čunovo treba rátať so zdržaním nákladnej dopravy. Kolóna je v súčasnosti dlhá približne 13 km a predpokladaná doba zdržania je viac ako pol hodinu. Osobná doprava je vybavovaná priebežne. Vodičov vyzývame, aby v uvedenom úseku prispôsobili rýchlosť jazdy aktuálnej dopravnej situácii,“ píšú policajti na Facebooku.  

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus informoval cez Facebook o tom, že Maďarská republika otvorí od soboty so Slovenskom ďalších päť priechodov. Ľudia potom budú môcť prekročiť hranice v Medveďove, Salke, Slovenských Ďarmotoch, Bušinciach a Šiatorskej Bukovinke.

„Aj toto je výsledok našich diplomatických aktivít, samozrejme v spolupráci s ministerstvo vnútra SR a políciou, ktorým touto cestou úprimne ďakujem,“ napísal Martin Klus.

Domov
Zdieľať
Diskusia