Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2020, 17:24
Čas čítania 3:59
Marián Mauik Biel

10 najlepších elektronických vychytávok roka

TECH GOOGLE HUAWEI SAMSUNG
Uložiť Uložené

EISA ocenenie 2020/2021 práve dostali tieto slúchadlá, smart hodinky či televízor. Máš niektoré z nich?

Pre niekoho je ocenenie EISA len ďalšia nálepka na obale, pre iných je to punc kvality. Chvália sa nim výrobcovia ako s malým Oscarom pre spotrebnú elektroniku. EISA (Expert Imaging and Sound Association) je združenie 60 odborných technologických magazínov z 26 krajín sveta. Ich redaktori a recenzenti každý rok vyberajú to najlepšie z rôznych kategórií.

Tento rok bolo v segmentoch Hi-FI, domáce kino – audio, domáce kino – video, audio do auta, mobilné zariadenia a fotografia viac ako 80 kategórií. Kompletný prehľad si môžeš pozrieť tu.

Vybrali sme 10 produktov určených pre širokú verejnosť a je teda šanca, že niektorý už vlastníš. Alebo sa aj podľa EISA ocenenia rozhodneš pre kúpu niektorého z top gadgetov roka.

Fotoaparát roka – Fujifilm X-T4

Takzvaná zrkadlovka bez zrkadla so snímačom formátu APS-C s rozlíšením 26,1 Mpix má byť to najlepšie zo sveta fotoaparátov všeobecne. Samozrejme, že nedosahuje kvalitu profesionálnych full frame zrkadloviek, ale podľa svetových technologických novinárov prináša novinka inovácie, dizajn aj kvalitu hodné ocenenia.

X-T4 má ako prvý zo svojej série stabilizáciu obrazu priamo v tele, čo pomáha nielen pri videu, ale aj nočných fotografiách. S novou závierkou zvláda až 15 záberov za sekundu, navyše je o tretinu tichšia než u predošlého X-T3. Predáva sa za približne 1 700 eur za telo.

Top 10 elektronických vychytávok roka. Vybrali sme niekoľko z produktov s ocenením EISA 2020/2021
Zdroj: Fujifilm

Najvýhodnejší fotoaparát roka – Nikon Z 50

Ponúka slušný pomer výbavy a ceny. Za približne 800 eur dostaneš ľahký a odolný fotoaparát na cesty. Vybavený je 20,9 Mpix APS-C snímačom, hybridným zaostrovaním s detekciou oka a aj obrazovým procesorom Expeed 6, ktorý Nikon používa vo svojich zrkadlovkách, takže dokáže nahrávať 4K video a potom ho cez Bluetooth alebo skôr Wi-Fi poslať do mobilu alebo počítača.   

 

Top 10 elektronických vychytávok roka. Vybrali sme niekoľko z produktov s ocenením EISA 2020/2021
Zdroj: Nikon
Domov
Zdieľať
Diskusia