Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2020, 15:03
Čas čítania 0:43
Tímea Krauszová

Manažér Volkswagenu si nahral tajné stretnutie vedenia firmy. Polícia neskôr našla jeho mŕtvolu v obhorenom aute

NEWS VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Príbeh ako z krimi seriálu.

Zamestnanec nemeckého koncernu Volkswagen za neznámych okolností zomrel. Jeho telo v stredu 12. augusta objavili policajti len niekoľko kilometrov od sídla firmy v zhorenom aute. Išlo o bývalého manažéra, ktorého upodozrievali z nahrávania tajných zasadnutí vedenia firmy, informuje český portál irozhlas.

Nahrával si tajné informácie

Muž si podľa všetkého nahral jedno zo stretnutí, na ktorom rokovali o dodávateľskej firme Prevent. S firmou sa súdi aj česká Škoda, ktorá tvrdí, že dodávatelia mali zneužívať svoje postavenie a sľúbené diely im chceli predať len za príplatky. Na istý čas im tieto naťahovačky ochromili výrobu.

Odporúčané
Luxusné megasídlo pri Nitre malo byť zrejme pre Bödöra. Ten však skončil vo väzbe a vila je zrazu na predaj Luxusné megasídlo pri Nitre malo byť zrejme pre Bödöra. Ten však skončil vo väzbe a vila je zrazu na predaj 14. augusta 2020, 15:41

Vedenie Volkswagenu na schôdzi rozoberalo rôzne návrhy, ako by mohli firmu Prevent zničiť. Podľa jedného z účastníkov by im mohol pomôcť bývalý kancelár Gerhard Schröder, ktorý má kontakty v Rusku. S jeho pomocou by vraj dokázali Prevent odrezať od tamojších zákaziek.

Automobilka potvrdila, že stretnutie sa naozaj uskutočnilo a obsah nahrávok je pravý. K realizácii návrhov však vraj nepristúpila.

Nahrávky neskôr unikli na verejnosť a muž, ktorého podozrievali z ich vyhotovenia, za neznámych okolností zomrel. Úrady na jeho aute nenašli stopy po cudzom zavinení, nedávno však neznámy podpalač podpálil aj jeho dom.

Domov
Zdieľať
Diskusia