Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2020, 16:06
Čas čítania 3:58
Adrián Lukáč

Najlepšie počítačové hry detstva 2: Worms, Zoo Tycoon, CS 1.6, NFS a ďalšie. Nájdeš medzi nimi svoje obľúbené?

Najlepšie počítačové hry detstva 2: Worms, Zoo Tycoon, CS 1.6, NFS a ďalšie. Nájdeš medzi nimi svoje obľúbené?
Zdroj: YouTube/Wishery
TECH NHL
Uložiť Uložené

Pokračovanie článku, v ktorom sme si zaspomínali na naše herné začiatky.

Minule sme ti priniesli článok o najlepších počítačových hrách detstva (teda pokiaľ si dieťaťom 90. rokov) a ak si ho ešte nečítal, určite tak urob. Pre jeho veľký úspech, pozitívnu odozvu a dobré návrhy ďalších populárnych hier v komentároch, sme sa rozhodli pre pokračovanie. 

Ak ti stále nejaká hra v našom zozname chýba, podeľ sa s nami o ňu v komentári. Pokiaľ si mladší ročník, pravdepodobne ti tieto hry nič nehovoria a vyzerajú pre teba smiešne, ale ver, že svojho času to boli pecky s neskutočnou grafikou a kto ich mal doma na PC, bol frajer.

Worms 2

Začneme hneď takouto topkou. Je niekto, kto by nehrával Worms? Legendárna vojna červíkov, ktorá dokázala zabaviť celú partiu. Nie, nebolo to online. V týchto starých dobrých časoch sme sa všetci striedali za jedným počítačom a hádky neboli ničím výnimočným, patrili k tomu (napríklad keď niekto nevedel prehrávať a minul ťah na prázdno ďalšiemu hráčovi).

Zo série Worms vyšlo mnoho dielov, ako najobľúbenejší volíme Worms 2. Dvojka ponúkla v porovnaní s jednotkou výrazne lepšiu grafiku a najmä veľmi milé a vtipné zvuky, ktoré wormsovia vydávali. Pokračovania boli taktiež veľmi obľúbené, najmä Worms World Party, ale dvojka ostala pre nás naj. Na zbrane ako bazooka, banán, dynamit alebo svätý granát (ľudovo nazývaný "´álelujá" azda každým hráčom) sa nedá zabudnúť.

Vlak

Pre slovenských a českých pamätníkov MS-DOS hier je Vlak ikonická hra, za ktorou stojí český vývojar Miroslav Němeček. Vznikla v roku 1993, ale obľúbená bola aj po prelome tisícročí, kedy mali mnohí z nás doma prvý počítač. Tikajúci zvuk vláčika, ktorého úlohou je pozbierať všetky diamanty, koruny, ovocie a iné predmety a následne vojsť do brány, si mnohí z nás pamätajú dodnes. Vlak mal celkovo 50 levelov, z ktorých každý mal svoje heslo. Pomocou neho sa doň vedel hráč vrátiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia