Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. júla 2020, 7:23
Čas čítania 0:35
Tina Hamarova

V Bratislave opäť otvorili mestské hradby

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA HISTÓRIA
Uložiť Uložené

Počas leta na nich budú viaceré kultúrne podujatia.

Bratislavský magistrát po rokoch opäť otvoril mestské hradby. Dá sa do nich vstúpiť bránami od Rudnayovho námestia, z Prepoštskej, Židovskej aj Kapitulskej ulice. Pre verejnosť sú otvorené každý deň od 10.00 do 20.00. 

Hlavné mesto muselo mestské hradby uzavrieť, pretože na viacerých miestach hrozilo riziko zrútenia sa časti muriva a nebezpečenstvo úrazu. „Síce hrozilo, že hradby zostanú uzavreté počas celej tohtoročnej letnej sezóny, napokon sa podarilo ukončiť stavebné úpravy a udržiavacie práce pre dočasné sprístupnenie mestských hradieb a otvoriť ich v plnom rozsahu,“ píše na svojom Facebooku bratislavský magistrát.

V rámci kultúrneho leta v Bratislave chce mesto na hradbách zorganizovať viacero umeleckých podujatí. Potom ich opäť čiastočne uzatvoria pred spustením plánovanej rekonštrukcie Esterházyho paláca na Kapitulskej ulici.

Z pôvodného mestského opevnenia sa zachovali len Michalská brána a časť hradieb pozdĺž Staromestskej ulice spolu s dvoma vežami - Vtáčou baštou a Baxovou vežou. Severozápadná časť hradieb, je zapísaná v registri nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok.

Odporúčané
Najromantickejšie miesta v Bratislave, o ktorých si (možno) nevedel Najromantickejšie miesta v Bratislave, o ktorých si (možno) nevedel 22. mája 2018, 16:52
Domov
Zdieľať
Diskusia