Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2020, 13:14
Čas čítania 1:22
Dominik Vetrák

Najočakávanejší film roka uvidíme na Slovensku už v auguste. Tenet sa na starý kontinent dostane oveľa skôr ako do USA

FILMY A SERIÁLY TENET
Uložiť Uložené

Warner Bros. sa rozhodlo urobiť odvážne rozhodnutie.

Warner Bros. si júlový dátum premiéry pre Tenet držalo veľmi dlho. Mal to byť prvý veľký blockbuster v kinách, ktorý priemysel opäť naštartuje. Želalo si to Warner aj samotný režisér Christopher Nolan, aj keby to znamenalo oveľa nižšie tržby.

Lenže situácia v USA bola a stále je natoľko kritická, že sa tamojšie kiná nemohli otvoriť. Tenet sa tak postupne presúvalo, až ho Warner nedávno úplne odstránilo z plánu premiér. 

Len pár dní potom však ohlasuje, že Tenet pošle do kín koncom augusta. Očakávané sci-fi sa bude premietať v 70 krajinách po celom svete už 26. augusta, vrátane Slovenska a Českej republiky.

Zaujímavé bude, ako sa so snímkou popasuje Čína. Tamojšie kiná nechcú premietať filmy dlhšie ako 2 hodiny, no Tenet má okolo 2 a pol hodiny. Zatiaľ čo Európania a Aziati budú poznať všetky tajomstvá prísne stráženého deja, Američania sa budú musieť vyhýbať spoilerom.

V USA sa totiž Tenet začne premietať až približne 2 týždne po celosvetovej premiére. Stane sa tak len vo vybraných mestách a kinách. Inými slovami, štáty, ktoré krízu zvládajú lepšie a budú si môcť dovoliť otvoriť kinosály, tak urobia s Tenetom v popredí.

Odporúčané
Kaskadér Martin: Robert Pattinson s nami chodieval na drink, nikto sa nesprával ako primadona (Rozhovor) Kaskadér Martin: Robert Pattinson s nami chodieval na drink, nikto sa nesprával ako primadona (Rozhovor) 24. mája 2020, 10:22

Otázne je, prečo bude USA čakať 2 týždne navyše. Málokto verí, že situácia okolo koronavírusu bude v USA začiatkom septembra lepšia ako koncom augusta. O týchto veciach však rozhodujú odborníci, a tak im budeme dôverovať. 

Tenet je pravdepodobne najočakávanejší film roka. Pustiť ho do kín počas súčasnej situácie zrejme znamená, že je štúdio Warner Bros. zmierené s nízkymi tržbami. Je možné, že snímka aj prerobí, keďže jej natočenie a propagovanie stálo stovky miliónov dolárov.

Nikto si netrúfa odhadnúť, koľko môže v súčasnosti v kinách zarobiť akýkoľvek blockbuster. Budeme držať palce, aby to Tenet zvládlo a aby sa kvôli premiére veľa ľudí nenakazilo.

Celý Hollywood už v podstate letnú filmovú sezónu vzdal a väčšina filmov sa už presunula na rok 2021. Nevedno, prečo sa Warner snaží Tenet nasilu pretlačiť do kín ešte v auguste, keď už v podstate nemá čo naštartovať a dobrovoľne zarobí menej než v prípade, že by sa do kín snímka dostala budúci rok. Viac sa o filme, deji a hercoch dozvieš tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia