Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2020, 15:58
Čas čítania 0:59
Tímea Krauszová

Vedenie Univerzity Komenského a dekan FMUK Greguš sa zhodli: Matovičova diplomovka nie je v poriadku

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Hoci ešte pred týždňom premiéra obhajoval, dnes dekan uznal, že diplomová práca je plagiátom a vždy aj bola.

Vedenie Univerzity Komenského v Bratislave sa spolu s dekanom Fakulty managementu UK Michalom Gregušom zhodli, že záverečná práca premiéra Igora Matoviča nespĺňa kritériá kladené na diplomovú prácu a nespĺňala ich ani v roku 1998, informuje univerzita v oficiálnom stanovisku.

Odporúčané
Reakcie na Matovičovu diplomovku: „Je to strašná hanba," či „Odstúpte". Premiér sa rezignovať nechystá Reakcie na Matovičovu diplomovku: „Je to strašná hanba," či „Odstúpte". Premiér sa rezignovať nechystá 16. júla 2020, 17:34

Práca ani nemala byť obhájená, univerzita bude meniť pravidlá pri určovaní zhody

Na pondelkovom stretnutí sa zúčastnila aj predsedníčka Akademického senátu UK Zlatica Plašienková či prodekan Fakulty managementu UK pre štúdium a vzťahy s verejnosťou Ján Papula. Prítomní sa zhodli, že práca nemala byť obhájená. Podľa nich je plagiátorstvo problémom akademickej sféry v celom svete, úplne imúnna voči nemu vraj nie je žiadna inštitúcia.

Domov
Zdieľať
Diskusia