Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2020, 14:13
Čas čítania 4:57
Dominik Vetrák

10 filmov a seriálov, ktoré v auguste uvidíš len na Netflixe a ostatných streamingových platformách

FILMY A SERIÁLY PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Na aké nové filmy a seriály sa tešíme v auguste, keď sú kiná stále prázdne?

Pôvodne mali v auguste prísť do kín Mulan aj Tenet. Budeme však radi, ak sa skutočne dočkáme aspoň Tenetu, a to v poslednom augustovom týždni. Streamingové platformy však ponúkajú stále nový obsah a tak sa môžeme tešiť na niekoľko dobrých filmov, ale najmä na množstvo seriálov aj tam. Už tradične vedie Netflix, ktorý si v dnešnom výbere až 10 zaujímavých počinov zaistil hneď 5 miest.

Odporúčané
Aké filmy pripravujú a natáčajú 10 najobľúbenejší a najlepší herci Hollywoodu? Aké filmy pripravujú a natáčajú 10 najobľúbenejší a najlepší herci Hollywoodu? 25. júla 2020, 10:15

1. Star Trek: Lower Decks – 6. august (CBS All Access)

Dej animovaného seriálu zobrazí posádku menej významnej lode Starfleet s názvom U.S.S. Cerritos. Zameria sa na vedľajšie postavy, technikov, vedcov, údržbárov a celkovo hrdinov všetkých príbehov Star Treku, o ktorých sa nikdy nehovorí. . 

Za Star Trek: Lower Decks stojí Mike McMahan, ktorý písal scenáre pre Ricka a Mortyho. Pred pár mesiacmi na Hulu vyšiel aj animovaný seriál Solar Opposites, ktorý tiež vytvoril on. Oba projekty sú vynikajúce a my teda veríme, že sa mu podarí zabodovať aj do tretice.

The One and Only Ivan – 14. august (Disney+)

Rodinný film od Disney sleduje gorilu menom Ivan (s hlasom Sama Rockwella), ktorá prežila takmer celý svoj život v cirkuse. Čoskoro však začne spochybňovať svoj pôvod a žiada sa jej za domovom – džungľou.

Ivanov tréner Mack (Bryan Cranston) sa musí rozhodnúť, či bude na svojej gorile aj naďalej profitovať, alebo svoje zvieratá, ktoré drží v zajatí, konečne pustí na slobodu. Trailer vyzerá pekne a dúfame, že pôjde o kvalitnú a emotívnu drámu. 

Odporúčané
Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu 8. marca 2024, 14:30

Hlasy ostatným zvieratám prepožičali hviezdy, ako napríklad: Angelina Jolie, Danny DeVito, Helen Mirren, Brooklynn Prince, Ramon Rodriquez, Mike White či Ron Funches.

Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe – 28. august (Disney+)

Obľúbená detská rozprávka dostáva ďalšie celovečerné spracovanie. Phineasa a Ferba sme zbožňovali všetci. Keby som seriál či film zastihol pri nedeľnom obede, zrejme ho neprepnem a dopozerám. Disney dúfa, že na ich streamovacej platforme Disney+ nový film nájde každý rodič, ktorý chce svojmu dieťaťu pustiť niečo kvalitné. 

Dej sa znova zameria na vrtochy dvoch geniálnych bratov a ich sestry Candace, ktorá sa neúspešne snaží svojim rodičom dokázať, čoho sú ich synovia schopní. Candace ale tentoraz unesú mimozemšťania do inej galaxie. Bude len na Phineasovi a Pherbovi, aby svoju sestru zachránili.


Project Power – 14. august (Netflix)

Ide o sci-fi, v ktorom budú Joseph Gordon-Levitt a Jamie Foxx loviť nelegálnych superhrdinov. Objavili sa z ničoho nič po tom, čo sa na trh dostala nebezpečná tabletka. Po jej konzumácii sa z človeka na 5 minút stane nadľudský tvor. Každý z nich má unikátnu schopnosť, ktorú spozná po užití tabletky.


Niekto je neviditeľný, inému neublíži ani náboj vystrelený smerom k jeho hlave, niekto vie lietať či roznášať oheň. V hlavnej role sa predstaví Jamie Foxx. Podľa všetkého je jeho dcéra základnou ingredienciou, vďaka ktorej dokážu vyrábať nadľudské tabletky. Levitt bude zase hrať policajta, ktorý mu pomôže hľadať a trestať zločincov. 

Odporúčané
5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 3. marca 2024, 13:10

Za réžiou stoja Ariel Schulman a Henry Joost (Catfish, Paranormal Activity 3 a Nerve). Podobne ako The Old Guard, aj Project Power môže byť skvelou akčnou jednohubkou, ktorú z priemerných vôd vyťahujú herci, akcia a sci-fi prvky. 

Great Heist – 14. august (Netflix)

Netflixu je jasné, že Money Heist musia poriadne vyžmýkať. A aj keď sa budúci rok dočkáme poslednej, piatej série, s najväčšou pravdepodobnosťou dostane úspešný seriál spin-offy zameriavajúce sa na iné postavy či iné lúpeže. 

Okrem toho dáva šancu aj iným tvorcom, ktorí chcú natočiť podobné príbehy. Great Heist bude Money Heistom na kolumbijský spôsob. Na rozdiel od španielskeho hitu ale spracujú skutočnú udalosť, lúpež, ktorá sa naozaj stala. 

Seriál bude inšpirovaný veľkou krádežou z roku 1994, kedy zlodeji ukradli z centrálnej banky vo Valledupare 33 miliónov dolárov a obrátili celú krajinu hore nohami. 

Lucifer – 21. august (Netflix)

Fox seriál zrušil už po 3 sériách, a to pre nízku sledovanosť. Lucifera sa však ujal Netflix a natočil ďalšie 2 série, pričom tú poslednú, šiestu, oznámil len nedávno. Fanúšikovia seriálu sa dočkajú ešte množstva epizód, keďže piata séria ich bude mať 16. Prvých 8 dorazí na Netflix už v auguste. 

V nich sa Lucifer bude musieť vysporiadať so svojím dvojčaťom, archanjelom Michaelom. Ten prišiel na Zem a pred všetkými sa tváril, že je Luciferom. Viac ti o tomto dejovom zvrate prezradí trailer nižšie.

 The Good Lord Bird – 9. august (Showtime)

Ethan Hawke si v minisérii zahrá abolicionistu Johna Browna. Abolicionizmus je politické hnutie, ktoré sa snažilo dosiahnuť zrušenie otroctva a obchodu s otrokmi. Brown inicioval neslávne známy útok na zbrojnicu Spojených štátov v Harpers Ferry. Ich cieľ zrušiť otroctvo vtedy nevyšiel. Namiesto toho sa významnou mierou pričinili o začiatok Občianskej vojny. 

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v marci 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v marci 2024 1. marca 2024, 12:30

John Brown s tvárou Ethana Hawkea bude dôležitou postavou príbehu, no ten bude rozprávať fiktívna postava – mladý černošský chlapec menom Onion (Joshua Caleb Johnson), ktorý sa dostane do Brownovej skupiny.

Okrem Ethana Hawkea uvidíme aj hercov, ako Ellar Coltrane (Boyhood), Hubert Point-Du Jour (Madam Secretary), Beau Knapp (Seven Seconds), Nick Eversman (Wild), Jack Alcott (Champaign ILL), Mo Brings Plenty (Yellowstone) a menších rol sa zhostia aj Daveed Diggs (Snowpiercer), Steve Zahn (War of the Planet of the Apes), Maya Hawke (Stranger Things), Wyatt Russell (Lodge 49) či Orlando Jones (American Gods).

Lovecraft Country – 16. august (HBO Max)

Dej sa odohráva v alternatívnej histórii 50. rokov minulého storočia, kedy to Afroameričania mali oveľa náročnejšie než v súčasnosti. Hlavnou postavou je Atticus Freeman (Jonathan Majors), ktorý sa pokúša nájsť svojho strateného otca (Michael K. Williams). 

Nielenže sa musí ako černoch pretĺkať Amerikou sužovanou zákonmi Jima Crowa, ktoré tlačili na rasovú segregáciu a černochom ničili život, čaká ho aj ďalšie veľké nebezpečenstvo. Dostane sa totiž do mestečka a sveta, v ktorom základné fyzikálne zákony neplatia.

Rýchlo zisťuje, že okrem rasistov sa bude musieť vysporiadať aj s príšerami, ktoré sa predstavujú v traileri nižšie. Atticus v tom našťastie nie je sám. Pomáha mu aj Jurnee Smollett ako Letitia Dandridge či strýko George v podaní Courtneyho B. Vance-a.

The Seven Deadly Sins – 4. august (Netflix)

Pokračovanie úspešného anime malo problémový vývoj. Produkčná spoločnosť Aniplex odstúpila od zmluvy po tom, čo kasovo neuspel celovečerný film rozširujúci príbeh. A-1 Pictures, ktoré seriál animovalo, teda skončilo a nahradilo ho Studio Deen.

Odporúčané
Konečne porazili Netflix. HBO Max, Disney+, Apple TV+ a ostatné streamingové služby budú mať vo februári lepšie novinky Konečne porazili Netflix. HBO Max, Disney+, Apple TV+ a ostatné streamingové služby budú mať vo februári lepšie novinky 2. februára 2024, 9:30

Japonské štúdiá však majú prácu naplánovanú na niekoľko rokov dopredu, a tak animovanie zverili do rúk malému štúdiu, ktoré seriál za krátky čas dokončilo v mizernej kvalite. Priprav sa teda, že animácie budú v 4. sérii naozaj škaredé a množstvo úžasných bitiek z mangy si v anime spracovaní neužiješ. 

Priprav sa na opakujúce sa animácie pohybu, opozdené reakcie postáv na animácie, nízke detaily, postavy s divnými tvárami a mimikou, nudné súboje a podobne.

Aj napriek tomu sa na pokračovanie príbehu Melodiasa a jeho rodiny nesmierne tešíme. Viac sme si o tomto seriáli povedali v samostatnom článku tu. Ak si ho prečítaš, určite mu dáš šancu a nájdeš ďalší japonský skvost. 

Aggretsuko – 27. august (Netflix)

O dosť lepšie je na tom Aggretsuko, anime zo života bežného korporátneho zamestnanca sediaceho za počítačom. 3. séria dorazí na Netflix už koncom mesiaca, o čom sme sa dozvedeli len nedávno. Stále sme nevideli trailer či akékoľvek lákadlo, no seriál si počas 2 sérií držal vysokú kvalitu, a tak sa nebojíme, že by 3. séria sklamala.

Dej sa zameriava na drobnú červenú pandu s množstvom životných problémov a nenaplnených cieľov. Zachytáva širokú škálu emócií, životných udalostí a skúseností, s akými máme všetci až nepríjemne veľa skúseností. V podstate by sa Aggretsuko dal brať aj ako menej depresívnejší a miestami feel-good BoJack Horseman.

Do TOP 10 sa nám nezmestil historický seriál American Pickle so Sethom Rogenom. Na HBO sa začne vysielať už 6. augusta a vzhľadom na platformu a kvalitu herca usudzujeme, že nepôjde o nič podpriemerné. Z traileru máme pozitívne dojmy.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe vo februári 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe vo februári 2024 26. januára 2024, 16:30

Seth Rogen si v komédii zahrá dvojrolu. Stvárni robotníka, ktorý spadol do uhorkovej šťavy a vydržal v nej 100 rokov. Keď sa prebudí, píše sa rok 2020 a on spoznáva svojho vnuka, ktorého hrá tiež on. Viac ti napovie trailer nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia