Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2020, 12:04
Čas čítania 0:39
Matej Krajčovič

Dvojica astronautov SpaceX pozná dátum návratu na Zem. Ich príchod budeš môcť opäť sledovať naživo

TECH NASA VESMÍR
Uložiť Uložené

Bob Behnken a Doug Hurley sa už určite tešia na pevnú pôdu pod nohami.

Na konci mája vesmírni nadšenci sledovali historickú misiu SpaceX s názvom Crew Dragon, kedy sa tímu okolo Elona Muska podarilo znovu dostať dvojicu amerických astronautov z územia USA do vesmíru bez pomoci iných krajín. 

Bob Behnken a Doug Hurley odvedy na medzinárodnej stanici ISS vykonávali množstvo experimentov alebo testovali funkčnosť všetkých systémov znovupoužiteľnej kapsuly Dragon 2. Behnken taktiež viackrát vystúpil do otvoreného vesmíru, keď na paneloch ISS vymieňal starnúce batérie. 

Podľa The Verge je teraz známe, kedy sa vrátia znova na Zem. Malo by sa tak stať 2. augusta 2020, kedy si pravdepodobne státisíce ľudí opäť naladia živý stream prostredníctvom YouTube.

Duo sa od ISS začne odpájať už deň predtým, konečné slovo však bude mať najmä počasie. 

Odporúčané
Prvý let SpaceX s ľudskou posádkou bude v stredu sledovať celý svet. Prečo vôbec NASA musí pomáhať Elon Musk?  Prvý let SpaceX s ľudskou posádkou bude v stredu sledovať celý svet. Prečo vôbec NASA musí pomáhať Elon Musk? 27. mája 2020, 9:32

Crew Dragon sa naspäť do atmosféry spustí voľným pádom, pasažierov, pochopiteľne, budú chrániť masívne tepelné štíty. Následne príde k spomaleniu vďaka padákom a jemnému zosadnutiu do vôd Atlantického oceánu, kde by už mali byť pripravené záchranné jednotky. 

Ak všetko pôjde podľa pánu, Crew Dragon by už v septembri mohla k ISS vyniesť ďalšiu štvoricu astronautov

Domov
Zdieľať
Diskusia