Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2020, 20:37
Čas čítania 0:33
Jakub Paulík

Najkrajšie zábery kométy Neowise, ktorú je vidno aj u nás. Vychutnaj si úchvatné fotky zo Zeme i z vesmíru

TECH
Uložiť Uložené

Milovníci sledovania nočnej oblohy majú o zábavu postarané.

Mnohí fotografi majú aktuálne skvelú zábavku, zachytiť na oblohe kométu Neowise. Dá sa pozorovať aj voľným okom a vidieť aj na území Slovenska.

Pomenovanie dostala podľa teleskopu NASA NEOWISE, ktorým ju 27. marca 2020 objavili. Podľa astronómov ide o najjasnejšiu kométu za posledných 23 rokov, uvádza Washington Post.

Kométu budeš môcť pozorovať približne do polovice augusta. Stačí sa pozrieť večer po 10-tej hodine smerom na severozápad a mať pred sebou dostatočnú rovinu, prípadne byť na kopci. Čím menej svetelného smogu, tým lepšie ju budeš vidieť. 

Odporúčané
Recenzia: Iron Man VR je jedným z najlepších herných zážitkov vo virtuálnej realite. Hra od PlayStation ti vyrazí dych Recenzia: Iron Man VR je jedným z najlepších herných zážitkov vo virtuálnej realite. Hra od PlayStation ti vyrazí dych 8. júla 2020, 12:32

Podľa NASA priletí kométa Neowise k Zemi opäť až o približne 6 800 rokov.  

Domov
Zdieľať
Diskusia