Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2020, 12:38
Čas čítania 1:44
Martin Mičuda

Brutálne GT Black Series je najvýkonnejšie sériové AMG všetkých čias. Dych vyráža už na prvý pohľad

Brutálne GT Black Series je najvýkonnejšie sériové AMG všetkých čias. Dych vyráža už na prvý pohľad
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-absolute-pinnacle-of-the-AMG-GT-family-The-new-Mercedes-AMG-GT-Black-Series.xhtml?oid=46811068&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=4&ajaxRequestsMade=2" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Špekulácie a predpoklady sa naplnili, prichádza čerešnička na torte v rodine AMG GT.

Trvalo dlhých 6 rokov, kým nám Mercedes-AMG opäť predstavil ďalší extrémny počin s dodatkom Black Series. Ten odjakživa nesú tie najultimátnejšie športové kúsky, ktoré zväčša prichádzajú ako akési čerešničky na torte modelov v ich závere generačného cyklu. Inak tomu nie je ani tentokrát, kedy nám nemecká prémiová automobilka servíruje brutálne AMG GT Black Series.

GT-čko sme za ostatné roky spoznali hneď v niekoľkých variantoch (GT, GT C, GT S, GT R, GT R PRO). Teraz došlo k odhaleniu posledného dielu v skladačke. Samozrejme, aj v tomto prípade pod jeho dlhočiznou prednou kapotou nachádzame 4-litrovú V8-čku biturbo, tá však prešla rozsiahlou úpravou, čo vo výsledku prináša výkon až 537 kW / 730 koní a 800 Nm. Ide tak o najvýkonnejšie sériové AMG s cestnou homologizáciou. 

Brutálne GT Black Series je najvýkonnejšie sériové AMG všetkých čias. Dych vyráža už na pohľad
Zdroj: media.daimler.com

Najvyšší krútiaci moment je však dostupný v širokom spektre otáčok – od 2 000 po 6 000 ot/min. 4-litrový agregát dostal nové chladenie, plochý kľukový hriadeľ, vylepšené sanie aj preplňovanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia