Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2020, 8:15
Čas čítania 0:55
Matej Krajčovič

Do Afriky sa vraj koronavírus blíži plnou rýchlosťou, Juhoafrická republika má kapacitu až 1,5 milióna hrobov

NEWS AFRIKA
Uložiť Uložené

Toto číslo je však podľa viacerých modelov extrémne prehnané a takúto kapacita hrobov pravdepodobne ani nevyužijú.

Na začiatku roka sa koronavírus šíril v Číne, v marci prišla Európa, neskôr Severná a po nej aj Južná Amerika. Podľa ABC News sa teraz na pandémiu musí pripraviť Afrika.  

Africké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb hovorí, že koronavírus sa na kontinent blíži „plnou rýchlosťou“. Počet nakazených v celom regióne už prekročil pol milióna a mŕtvych je 12-tisíc.

Problémom Afriky takmer určite bude málo, prípadne vôbec žiadne testy, takže skutočný rozsah pandémie môže zostať neznámy. Doktor Bandile Masuku z Juhoafrickej republiky vyhlásil, že provincia Guateng pripravuje takmer 1,5 milióna hrobov. „Je to realita, s ktorou sa musíme vyrovnať a je na zodpovednosti verejnosti, aby sme sa tam nedostali,“ uviedol. 

Provincia ale neskôr vyhlásenie doktora Masuku upresnila. Guateng nemá pripravených viac ako milión hrobov. Ide len o číselne vyjadrenie kapacity, ktorá je v regióne dostupná.

Domov
Zdieľať
Diskusia