Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2020, 10:10
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

„Zaviazali ste sa, že budete transparentní a čistí – iní, ako my", povedal Richter zo Smeru. SaS sa baví na jeho priznaní

POLITIKA
Uložiť Uložené

Podľa strany Sloboda a Solidarita sa exminister práce a sociálnych vecí priznal, že bývalá vláda nebola transparentná a čistá.

Na facebookovej stránke politickej strany Sloboda a Solidarita zverejnili video, v ktorom si uťahujú z exministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. Ten sa počas utorkovej schôdze parlamentu zapojil do rozpravy, aby komentoval tému trinástych dôchodkov.

SaS zverejnila zostrihanú časť, kdej Ján Richter zo strany Smer hovorí, že sa táto vláda v programovom vyhlásení zaviazala, že bude iná: „Ak dovolíte, boli ste to vy, vaša koalícia, ktorá sa zaviazala, dokonca aj v programovom vyhlásení, že budete transparentní, čistí, nepoškvrnení, jednoducho, že bude iní ako my (pozn. red. predchádzajúca vláda),“ povedal Richter.

Autori upraveného videa tak poukazujú na to, že exminister nechtiac priznal nedostatky bývalého vládneho kabinetu. Celé video je dostupné aj na stránke Národnej rady, kde môžeme počuť, že po týchto slovách sa parlamentom ozýval obrovský potlesk. Pravdepodobne z koalície, ktorá si pohotovo uvedomila, čo Richter povedal.

Odporúčané
SaS a Za ľudí Kollára neodvolali, lebo žiadajú, aby odstúpil sám: Rozpravu v parlamente spevádzal krik, nadávky a emócie SaS a Za ľudí Kollára neodvolali, lebo žiadajú, aby odstúpil sám: Rozpravu v parlamente spevádzal krik, nadávky a emócie 7. júla 2020, 17:04

 „Tak pán poslanec Richter nám dnes dal cennú lekciu - za každú cenu sa netreba vyjadrovať, lebo sa ľahko zhovadíš,“ komentuje video na Facebooku strana Sloboda a Solidarita. Richter naviac rozprával bez rúška, aj keď je povinnosťou poslancov v parlamente zakrývať si horné dýchacie cesty, ak sa v okolí 2 metrov nachádza ďalší človek. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia