Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2020, 13:33
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

Igor Matovič opäť prská na Facebooku. Posiela kritikov, ktorí obviňujú Borisa Kollára z podvodov, radšej maľovať ploty?

NEWS BORIS KOLLÁR IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič opäť reagoval na súčasnú situáciu prostredníctvom statusu na Facebooku.

Igor Matovič si svoje premiérske kreslo užíva naplno. Aj keď Slovensko okrem pandémie koronavírusu posledné dva týždne zaujíma diplomová práca predsedu parlamentu Borisa Kollára, Matovič sa k nej zatiaľ vyjadroval opatrne a nechcel si Kollára nahnevať, pretože bez neho by vraj padla koalícia.

Odporúčané
Erik Tomáš komentuje legendárnu fotku a vďačný materiál memečkárov, kde vedľa neho stojí nahnevaný Robert Fico Erik Tomáš komentuje legendárnu fotku a vďačný materiál memečkárov, kde vedľa neho stojí nahnevaný Robert Fico 6. júla 2020, 12:03

Odchodom z koalície sa už vyhrážal aj samotný Kollár, pre ktorého by odchod z postu predsedu parlamentu znamenal koniec vlády v súčasnej podobe.

Zatiaľ čo ho koaličné strany Za ľudí a SaS vyzvali na odchod a jasne sa postavili za transparentnosť na akademickej pôde, Matovič pred pár hodinami vyhlásil, že predstavitelia obidvoch strán nakoniec aj tak stiahnu chvost.

 

Matovič: Radšej pokračuj v maľovaní zábradlí, bol by si určite užitočnejší, odkázal premiér kritikom
Zdroj: TASR

Hon na Borisa Kollára však neskončil diplomovou prácou. Opozičná strana Spolu sa v posledných dňoch začala aktívne zaujímať aj o podnikateľskú aktivitu predsedu parlamentu, pričom dnes na Facebooku zverejnila príspevok, v ktorom Kollára obvinila z praktík používaných pri praní peňazí. Kollár podľa zverejnených informácií údajne používa schránkovú firmu v Karibiku.

 

B. KOLLÁR POUŽÍVAL ROVNAKÉ SCHÉMY AKÉ SÚ BEŽNÉ PRI PRANÍ PEŇAZÍ Píše Juraj Hipš: „Boli by ste ochotný mať firmu so...

Posted by SPOLU - občianska demokracia on Monday, July 6, 2020

Aby toho nebolo málo, Miroslav Beblavý cez víkend upozornil, že nákup premiérskej vily, ktorú chcel ako sídlo predsedu vlády odkúpiť už Peter Pellegrini, má Matovič šancu zrušiť do konca júla a ušetriť tak peniaze zo štátneho rozpočtu.

Úrad vlády v reakcii uviedol, že Matovič sa do vily nikdy neplánoval nasťahovať a premiér dal pokyn, aby bol prevod nehnuteľnosti z vlastníctva Správy služieb diplomatického zboru pre Úrad vlády SR zrušený.

 

niekto by mal radšej pokračovať v maľovaní zábradlí, bol by určite užitočnejší

Posted by Igor Matovic on Monday, July 6, 2020

Na túto kritiku, ktorá sa na vládu, Matoviča aj Borisa Kollára nahromadila za posledné dni napokon premiér reagoval statusom na Facebooku. V ňom napísal len toľko, že „niekto by mal pokračovať v maľovaní zábradlí, bol by určite užitočnejší.“

Nevedno presne, na koho týmto výrokom narážal, ale maľovanie zábradlí patrilo medzi predvolebné aktivity koalície PS-Spolu. V tejto koalícii pritom pôsobili ako Miroslav Beblavý, tak Juraj Hipš ako dnešný predseda strany Spolu.

Domov
Zdieľať
Diskusia