Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2020, 11:53
Čas čítania 4:50
Adrián Lukáč

Vďaka týmto tipom nerozoznáš video vytvorené smartfónom od videa točeného profesionálom

Vďaka týmto tipom nerozoznáš video vytvorené smartfónom od videa točeného profesionálom
Zdroj: nofilmschool.com
TECH VIDEO
Uložiť Uložené

V dnešnej dobe už je niekedy problém rozlíšiť video točené cez smartfón od toho profesionálneho.

Všetci z času na čas natáčame videá. Nezáleží na tom, či točíš denne alebo si chceš spraviť pekné video z dovolenky raz za rok. Snažíme sa zachytiť chvíle, ktoré sú pre nás dôležité alebo zábery, o ktorých si myslíme, že by mohli zaujímať ľudí okolo nás.

Nie je to tak dávno, čo bola jedna kamera a fotoaparát súčasťou každej rodinnej oslavy, dovolenky a iných udalostí. Dnes na všetko stačí smartfón, ktorý vlastní každý z nás.

V posledných rokoch sa kvalita fotoaparátov v smartfónoch rapídne zvýšila. Niekedy je dokonca na prvý pohľad problém rozlíšiť fotku alebo video z high-end smartfónu od fotky alebo videa vyhotoveného profesionálnym zariadením. To otvára nové možnosti aj bežným používateľom smartfónov. Na vytvorenie atraktívnych a dobre vyzerajúcich záberov už nie je potrebné mať drahý foťák alebo kameru, stačí len vedieť, ako na to. 

Odporúčané
iPhone SE zabil všetky lacnejšie Androidy. Ide o najlepšiu kúpu do 500 eur aj napriek niekoľkým kompromisom iPhone SE zabil všetky lacnejšie Androidy. Ide o najlepšiu kúpu do 500 eur aj napriek niekoľkým kompromisom 3. mája 2020, 8:25

Existuje veľa drobností, ktoré môžeš urobiť, aby video bolo atraktívnejšie pre diváka. Niektoré z nich sú netechnické a ide len o znalosti typu „ako na to“, iné ťa vyjdú na pár eur, ktoré sa oplatí minúť na kúpu doplnkov. Pomocou nich posunieš výsledné video na úplne iný level. 

Natáčaj horizontálne, na horalku zabudni

Môže to znieť ako klišé, ale veľa ľudí na to zabúda. Natáčanie videa na výšku sa zdá byť v poriadku, pretože ho v danom čase pozeráš na smartfóne. Nie je však nič horšie, ako pozerať na monitore alebo TV video, ktoré má po bokoch dva obrovské čierne pruhy. Videá na výšku si preto nechaj maximálne do stories na Instagrame, pretože to je presne miesto, kde je to vhodné. Zvyšok však na šírku a nikdy inak.

Natočiť profesionálne vyzerajúce video cez smartfón je jednoduchšie ako si myslíš. Zisti ako na to!
Zdroj: fullchat.agency

Svetlo je základ

Domov
Zdieľať
Diskusia