Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2020, 16:10
Čas čítania 0:52
Tímea Krauszová

V Prešovskom kraji zúria silné búrky aj s krúpami, zasahovať museli aj hasiči

NEWS POČASIE SHMÚ
Uložiť Uložené

Búrky by mohli spôsobiť aj prívalové povodne.

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred silnými búrkami, ktoré môžu spôsobiť prívalové povodne na severovýchodnom Slovensku. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahy druhého a tretieho stupňa. Búrky však zasiahnu aj zvyšok Slovenska.

Krúpy, povodne a silné búrky

V niektorých okresoch Prešovského kraja môžu búrky spôsobiť vysoké škody. „V týchto chvíľach už sú intenzívne búrky aj nad územím Slovenska - na hornom Zemplíne, kde môžu byť sprevádzané prívalovým dažďom a krúpami. Postupne sa presunú aj nad Šariš a dolný Zemplín,“ uviedli meteorológovia.

V Prešovskom kraji zúria silné búrky aj s krúpami, SHMÚ vydalo výstrahu druhého a tretieho stupňa
Zdroj: SHMÚ

Hrozia aj prívalové povodne, na niektorých miestach už vyčíňajú intenzívne búrky aj s krupobitím. V súvislosti so silnými búrkami zasahovali hasiči už trikrát pre popadané stromy na ceste. Našťastie, krupobitie v Medzilaborciach podľa vyjadrenia primátora mesta Vladislava Višňovského nenarobilo závažnejšie škody na majetku.

Domov
Zdieľať
Diskusia