Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2020, 9:12
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Autopilot v Tesle opäť fatálne zlyhal. Nereagoval na prevrátený nákladiak na diaľnici

Autopilot v Tesle opäť fatálne zlyhal. Nereagoval na prevrátený nákladiak na diaľnici
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.autoevolution.com/news/another-autopilot-crash-tesla-model-3-slams-right-into-overturned-truck-144368.html#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">autoevolution.com</a>
TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

K nehode došlo vo vysokej rýchlosti na diaľnici.

Okolo autonómnych, respektíve lepšie povedané automatizovaných režimov sa toho za posledné roky už veľa hovorilo a písalo. Ostatne, len nedávno sme ti priniesli komplexný článok, ktorý naznačil, že autopilot v tom pravom zmysle slova je medzi sériovými automobilmi tak trochu v nedohľadne.

Čudovať sa tomu veľmi nemožno, i keď pravdou je, že v súčasnosti sú už na trhu viaceré veľmi prepracované asistenčné systémy, ktoré viac či menej pomáhajú vodičovi pri vedení vozidla. Aj samotné automobilky posledné mesiace ale tak trochu zaradili spiatočku a pochopili, že hlavne z legislatívneho hľadiska nie sme veľmi na plne autonómne vozidlá pripravení.

Odporúčané
Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste 19. apríla 2020, 15:13

Iný pohľad na vec má však automobilka Tesla, ktorá vo svojich elektromobiloch ponúka asistenčný systém s tak trochu nešťastným označením – Autopilot. V porovnaní s automobilkami ako Audi, BMW či Mercedes-Benz nejde o nič zásadne revolučnejšie, i keď samotný názov by mohol naznačovať, že opak je pravdou. Ba čo viac, Elon Musk dlhé roky odmieta LiDAR technológiu a vsádza výhradne na kamery a senzory, ktoré však majú očividne svoje limity. 

Domov
Zdieľať
Diskusia