Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. júna 2020, 13:27
Čas čítania 0:42
Tina Hamarova

Rád by som sa vrátil do školských lavíc, bolo by to menej starostí, vyhlásil Igor Matovič počas návštevy bratislavskej školy

NEWS IGOR MATOVIČ OPATRENIA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič navštívil pri príležitosti znovuotvorenia škôl ZŠ Ostredková v bratislavskom Ružinove a skúsil aj odučiť jednu hodinu na školskom dvore.

Aj premiér Igor Matovič sa v pondelok vybral pozrieť ako fungujú základné školy, ktoré otvorili svoje brány žiakom 1. až 5. ročníka po takmer troch mesiacoch. 

Na základnej škole Ostredková si dokonca odskúšal výučbu na školskom dvore. 

Rád by som sa vrátil do školských lavíc, bolo by to menej starostí, vyhlásil Igor Matovič počas návštevy ružinovskej školy
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Rád by som sa vrátil do školských lavíc, bolo by to menej starostí, vyhlásil Igor Matovič počas návštevy ružinovskej školy
Zdroj: TASR/Martin Baumann

„Celkom ma to láka vrátiť sa do školských lavíc. Možno by to bolo viac o radostiach a menej o starostiach,“ vyhlásil premiér po návšteve školy. Dodal, že je rád, že školy, učitelia aj rodičia zvládli „koronavírusovú skúšku“ a pokračovali aj naďalej vo výučbe detí.

Deti sa podľa neho do školy naozaj tešili, vraj to videl aj na svojej mladšej dcére. Tá staršia, ktorá je prváčka na gymnáziu by vraj chcela ísť do školy tiež. 

„Aj gymnazisti sa chcú stretnúť a pred prázdninami sa rozlúčiť,“ dodal Matovič. Na takomto rozhodnutí by sa ale muselo zhodnúť konzílium odborníkov a ťažko povedať, či by sa návrat stredoškolákov do oficiálneho konca školského roka vôbec zrealizoval.

Premiér tiež dodal, že všetky deti, ktoré nemali počas posledných troch mesiacov možnosť sa dostatočne vzdelávať online z domu, budú mať k dispozícii dobrovoľnú letnú školu počas prázdnin. 

Odporúčané
Školy a škôlky sa možno otvoria aj cez prázdniny a žiaci sa budú učiť, pripustil premiér Igor Matovič Školy a škôlky sa možno otvoria aj cez prázdniny a žiaci sa budú učiť, pripustil premiér Igor Matovič 2. mája 2020, 15:37
Domov
Zdieľať
Diskusia