Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2020, 21:30
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Aktualizované: Súkromná spoločnosť Elona Muska Space X zatiaľ neodpáli do vesmíru dvoch astronautov, kvôli počasiu štart odložili

TECH ELON MUSK SPACE X
Uložiť Uložené

Ak sa nič nezmení a ak nenastanú neočakávané komplikácie, svet dnes čaká mimoriadne významný míľnik.

Aktualizované 22:20

Krátko pred štartom sa počasie nezlepšilo natoľko, aby raketa mohla bez problémov odštartovať. Astronautov tak museli informovať, že štart odložia. Znovu to Nasa a Space X skúsia 30. mája.

Dnes (v stredu, 27. mája) presne o 22:33 hodiny nášho času máme možnosť naživo sledovať, ako spoločnosť Elona Muska Space X  odpáli do vesmíru ďalšiu raketu Falcon 9. Tentokrát už aj so živou posádkou v kapsule Crew Dragon. Ide tak o prvý „komerčný“ let tohto typu, pričom zrak divákov sa bude upierať na Roberta Behnkena a Douglasa Hurleyho, ktorí by sa mali stať prvými Američanmi vo vesmíre od 8. júla 2011, kedy NASA ukončila program raketoplánov.

Odporúčané
Prvý let SpaceX s ľudskou posádkou bude v stredu sledovať celý svet. Prečo vôbec NASA musí pomáhať Elon Musk?  Prvý let SpaceX s ľudskou posádkou bude v stredu sledovať celý svet. Prečo vôbec NASA musí pomáhať Elon Musk? 27. mája 2020, 9:32

 Na prvý let s ľudskou posádkou sa tiež sústredí oveľa väčšia pozornosť, ako na odpaľovanie satelitov a vynášanie zásob k Medzinárodnej vesmírnej stanici ISS. Ak by sa čokoľvek pokazilo, v hre sú dva ľudské životy.

Domov
Zdieľať
Diskusia