Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2020, 13:30
Čas čítania 4:21
Dominik Vetrák

Hviezda Timothéeho Chalameta stúpa závratnou rýchlosťou. Talentovaný mladík dobýja Hollywood a chystá úžasné filmy

FILMY A SERIÁLY TIMOTHÉE CHALAMET
Uložiť Uložené

Timothée Chalamet je úžasný herec s budúcnosťou pred sebou. Na aké filmy sa od neho môžeme tešiť najbližšie?

Timothéeho Chalameta si svet začal všímať po filme Muži, ženy a deti od režiséra Jasona Reitmana. Niektorí si na neho však môžu pamätať ešte zo seriálu Homeland. V roku 2014 do kín zavítal Interstellar, kde si strihol vedľajšiu rolu a viacerých aj za ten krátky čas oslnil. Agenti ho začali registrovať a ponúkať mu rôzne herecké úlohy. Všetkým bolo jasné, že v ňom drieme veľký talent.

V roku 2015 si zahral v niekoľkých priemerných filmoch a začal dostávať rôzne zaujímavé ponuky. Plody týchto ponúk sme spoločne s hercom začali žať už v roku 2017. Vtedy sa zaskvel vo westernovej dráme Hostiles s Christianom Baleom, v dráme Hot Summer Nights či v úžasnom Lady Bird od režisérky Grety Gerwig.

Tam si zahral po boku ďalších mladých klenotov, ako Beanie Feldstein, Lucas Hedges či Saoirse Ronan. Posledná menovaná má pritom vo veku 26 rokov na konte už 4 nominácie na Oscara. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Kde si zahral po boku výnimočných herečiek
  • V akom filme stvárnil hlavnú rolu a úplne ho ovládol
  • Kde ho uvidíme v role mladého revolucionára
  • V akom očakávanom veľkofilme sa ukáže v decembri 2020

Naplno však zažiaril až v dramatickom filme Call Me By Your Name od talianskeho režiséra Luca Guadagnino. Chalamet sa tu predstavil po boku Armieho Hammera a spoločne prežili romantické leto v Taliansku. Išlo o úžasnú snímku s množstvom nezabudnuteľných scén a skvelých hereckých výkonov.

Call Me By Your Name sa nezľaklo homofóbnych divákov a naplno ukázalo homosexuálny vzťah dvoch mužov. Snímku si zamilovalo množstvo divákov. Aj preto sa zrejme chystá pokračovanie. Prečo by si sa mal na dvojku tešiť sa dozvieš v našej recenzii pre prvý diel. 

Odporúčané
RECENZIA: Wonka je epickou jazdou naprieč žánrami, po ktorej dostaneš obrovskú chuť na čokoládu RECENZIA: Wonka je epickou jazdou naprieč žánrami, po ktorej dostaneš obrovskú chuť na čokoládu 15. decembra 2023, 11:00

Chalametov výkon ospevovali všade vo svete a herec okamžite nabral veľké skupiny fanúšikov. Za snímku získal aj svoju prvú oscarovú nomináciu v hlavnej kategórii a stal sa 3. najmladším hercom, ktorému sa to podarilo. Bolo jasné, že jeho kariéra štartuje naplno a my sa na neho môžeme tešiť v množstve skvelých filmov. A tak sa aj stalo.

V roku 2018 ešte stihol priniesť do kín nadpriemernú drámu A Beautiful Boy, kde si zahral mladíka závislého na drogách, ktorý má problém vytvoriť si s otcom (Steve Carell) hlboké puto. Najviac v snímke dominovali herecké výkony a chválený bol zase raz hlavne Chalamet, ktorý svoju rolu zvládol bravúrne. O tom ale viac v našej recenzii. 

 

Okrem tejto jednej snímky v kinách, sa v roku 2018 venoval hlavne nakrúcaniu. Naplno sme si ho tak mohli užiť až o rok neskôr, keď priniesol do kín rovno 3 filmy. Tým najmenej výrazným bola snímka od Woodyho Allena A Rainy Day in New York, ktorá je o tom, ako sa Chalamet a jeho partnerka vyrovnávajú s nástrahami Hollywoodu. Ďalšie jeho filmy z tohto roku sú však oveľa zaujímavejšie. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 84460 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde si zahral po boku výnimočných herečiek
  • V akom filme stvárnil hlavnú rolu a úplne ho ovládol
  • Kde ho uvidíme vedľa najväčších hviezd
  • V akom očakávanom veľkofilme sa ukáže v decembri 2020
Domov
Zdieľať
Diskusia