Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. mája 2020, 12:06
Čas čítania 3:27
Richard Balog

Aký parfum zvoliť na letné mesiace? V kurze sú kvetinovo-korenisté, ale tiež orientálne ľahké vône

Aký parfum zvoliť na letné mesiace? V kurze sú kvetinovo-korenisté, ale tiež orientálne ľahké vône
Zdroj: Tom Ford
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Kúpou dobrého parfumu nikdy neurobíš krok vedľa.

Výber správneho parfumu je zväčša sprevádzaný hneď niekoľkými návštevami obľúbenej parfumérie a nekonečným skúšaním vôní rôzneho charakteru a značiek, vďaka čomu odchádzaš s bolesťou hlavy.

Tomu je však minimálne na nadchádzajúce letné obdobie koniec, keďže sme si pripravili súhrn tých najzaujímavejších chuťoviek, vďaka ktorým zapôsobíš nielen na svoje blízke okolie. Do pozornosti dávame hneď 10 tipov určených rovnako tak pre slečny a dámy, ako aj pre pánov hľadajúcich niečo výnimočné.

V nasledujúcich riadkoch tak nájdeš nielen overených výrobcov typu Paco Rabanne či Tom Ford, ale tiež parfumy od remeselných značiek, ktoré jednoducho majú svoje čaro. Prekážkou však môže byť cenovka, ktorá je priamo úmerná kvalite a času strávenému pri produkcii. 

Odporúčané
Najzaujímavejšie trvalo udržateľné a navyše štýlové značky športového oblečenia, ktoré musíš poznať Najzaujímavejšie trvalo udržateľné a navyše štýlové značky športového oblečenia, ktoré musíš poznať 27. apríla 2020, 11:04

Viktor & Rolf Spicebomb Night Vision / od 65 €

Holandské duo patrí medzi najuznávanejších komerčných výrobcov vôní a táto chuťovka ukrytá v zaujímavom flakóne je toho jasným dôkazom. Svieža a návyková, presne taká je nočná vízia Viktor & Rolf nesúca sa na vlnách Orientu. Ide o čisto pánsku záležitosť, ktorú by si mal vyskúšať. 

Hlava: Grapefruit, Zelená mandarínka, Čierne korenie, Zelené jablko, Bergamot & Zelený kardamóm
Srdce: Pakost, Rozmarín, Šalvia muškátová & Levanduľa 
Základ: Pižmo, Cédrové drevo, Tonka, Pačuli & Pražené mandle

Parfumy na leto
Zdroj: Selfridges

Paco Rabanne Pure XS / od 70 €

Medzi najobľúbenejšie komerčne predávané parfumy už dlhé roky patria kúsky nesúce meno Paco Rabanne, pričom stále pomerne čerstvá novinka Pure XS je ódou na ženskosť. Provokatívna a odvážna, to sú slová, ktoré azda najlepšie vystihujú dielo určené prevažne na chladnejšie obdobie, ale skvelo dokáže vyniknúť aj počas dlhých letných nocí.  Za všetko hovorí fakt, že na prezentáciu vône si vedenie spoločnosti vybralo modelku Emily Ratajkowski.

Hlava: Ylang-Ylang, Vanilka & Santalové drevo
Srdce: ??? 
Základ: Biele pižmo & Ambrette

Parfumy na leto
Zdroj: Selfridges

Proenza Schouler Arizona / od 75 €

Prvá vôňa obľúbenej dizajnérskej dvojice Jack McCollough a Lazaro Hernandez, znamená ihneď zásah priamo do čierneho, a to vôbec nepreháňame. Arizona odráža obrovské púštne krajiny, farebné piesky a nezabudnuteľné západy slnka, na ktoré páni stojací za značkou Proenza Schouler narazili počas svojich ciest naprieč Amerikou. Skvelá voľba pre sebavedomé ženy, ktoré presne vedia, čo chcú.

Hlava: Biely kaktusový kvet, Kosatec & Pomarančový kvet
Srdce: Jazmín
Základ: Pižmo & Kašmír

Parfumy na leto
Zdroj: Selfridges

Acqua di Parma Colonia Club / od 75 €

Dielo talianskych parfumérov ponúka perfektnú rovnováhu medzi klasikou a 21. storočím. Svieža moderná vôňa je do značnej miery inšpirovaná pôvodnou vôňou Colonia z roku 1916, pre ktorú boli charakteristické najmä citrusové tóny v kombinácii s mätou. Ak ťa už omrzeli klasické kúsky z pultov predajní a zároveň neplánuješ minúť väčší obnos peňazí, ide o ideálnu voľbu. 

Hlava: Citrón, Bergamot, Neroli, Petitgrain, Mäta & Mandarínkovo-pomarančová aróma
Srdce: Galbánum, Levanduľa & Geránium
Základ: Pižmo, Haitsky vetiver & Šedý jantár

Parfumy na leto
Zdroj: Selfridges

Loewe Aura Pink Magnolia / od 75 €

Čerstvá novinka z dielní španielskeho módneho domu, ktorého kúsky si obľúbili napríklad aj raperi A$AP Rocky a Pusha T. Rovnako dobre sa avšak značke Loewe darí aj na poli s vôňami a kúsok Aura Pink Magnolia bude novou srdcovou záležitosťou pre ženy preferujúce kvetinovo-ovocné parfumy s drevenými tónmi. 

Hlava: ???
Srdce: Sandalové drevo
Základ: Kvety magnólie, Červené ovocie & Pižmo

Aký parfum zvoliť na letné mesiace? V kurze sú kvetinovo-korenisté, ale tiež orietálne ľahké vône
Zdroj: Selfridges
Odporúčané
REFRESHER Market je domovom všetkých známych tenisiek. Vybrali sme 10 najzaujímavejších   REFRESHER Market je domovom všetkých známych tenisiek. Vybrali sme 10 najzaujímavejších 1. mája 2020, 9:11

Diptyque Do Son  / od 90 €

Už onedlho oslávi parížska značka okrúhle 60. výročie a nás teší, že konečne si nachádza cestu aj do našich končín. Spomenuli sme ju už v poslednom výbere venovanému dámskym parfumom a tentokrát dávame do pozornosti limitovanú edíciu vône Do Son, ktorá ťa prenesie na slnkom zaliate pláže na pobreží Francúzska. 

Hlava: Kvet pomerančovníka & Jazmín 
Srdce: ??? 
Základ: Hľuzovka

Parfumy na leto
Zdroj: Selfridges

Creed Love in White for Summer / od 120 €

Radostná, vzrušujúca a bezstarostná atmosféra letných prázdnin zahalená do kvetinovo-drevitých tónov, ktoré si zamiluješ. Presne taká je vôňa plná energie a optimizmu určená pre ľudí vyhľadávajúcich spoločnosť a zábavu. Tvorcovia parfumov pre francúzsko-britskú značku veľmi dobre vedia, čo funguje a ako to predať. Náš tajný favorit a v prípade, že ti nie je ľúto minúť vyššie uvedenú čiastku za parfum, tak nemáš nad čím ďalej rozmyšlať, alebo áno? 

Hlava: Bulharská ruža, Magnólia & Kalábrijský bergamot
Srdce: Toskánsky kosatec, Ryža & Borievka virgínska
Základ: Pravá ambra, Santalové drevo, Jazmín & Jablko

Parfumy na leto
Zdroj: Selfridges

Tom Ford Neroli Portofino / od 135 €

Výber bez vône Tom Ford? Pre nás len veľmi ťažko predstaviteľné, a preto tentokrát upriamime pozornosť na túto unisex záležitosť zahalenú do krásneho flakónu z číreho skla. Citrusovo-aromatický parfum inšpirovaný pobrežím Portofina predstavuje dokonalosť pre všetky nezávislé ženy a mužov, ktorí žijú podľa svojich vlastných pravidiel. 

Hlava: Mandarínka & Bergamot
Srdce: Kvet afrického pomarančovníka
Základ: Ambra

Parfumy na leto
Zdroj: Selfridges

Maison Francis Kurkdjian Gentle Fluidity (Silver Edition) / od 140 €

Parfuméria, ktorá sa za necelých 10 rokov existencie dostala do spoločnosti tých najvyhľadávanejších značiek, a to úplne zaslúžene. Vône nesúce názov Maison Francis Kurkdjian sú zmyselné a bohaté, pričom dané atribúty spĺňa vyššie uvedený kúsok do bodky presne. Výnimočná záležitosť pre výnimočných jedincov. 

Hlava: Borievky
Srdce: Muškátový oriešok & Koriander
Základ: Pižmo, Jantár & Vanilka

Parfumy na leto
Zdroj: Selfridges

St Giles The Tycoon / od 140 €

Vôňa úspechu. Približne takto by sme charakterizovali dané dielo kombinujúce citrusové tóny s korenistými akcentmi a drevom. Posledný parfum v rámci dnešného výberu urobí z každej ženy bohyňu, ktorej podľahne nejeden muž. Cena za 100 ml je viac ako férová pri zohľadnení faktu, že nejde o masovo produkovanú záležitosť, ktorú nájdeš všade.

Hlava: Zelené galbánum, Pomelo, Zelené citrusy & Zázvor
Srdce: Cypriol, Čierne korenie, Muškátový oriešok, Korenistý zeler, Kvety magnólie & Čaj
Základ: Pačuli, Labdanum, Dubový mach & Kastoreum

Aký parfum zvoliť na letné mesiace? V kurze sú kvetinovo-korenisté, ale tiež orietálne ľahké vône
Zdroj: Selfridges
Domov
Zdieľať
Diskusia