Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. mája 2020, 12:20
Čas čítania 6:04
Daniel Mikolášik

8 hotových jedál zo supermarketov. Ktoré chutilo ako z reštaurácie a ktoré by sme nedali na tanier ani nepriateľovi?

8 hotových jedál zo supermarketov. Ktoré chutilo ako z reštaurácie a ktoré by sme nedali na tanier ani nepriateľovi?
Zdroj: REFRESHER
GASTRO
Uložiť Uložené

Ako obstáli polotovary zo supermarketov v našom veľkom teste?

Hotové jedlá zo supermarketov by sme mohli porovnať s verejným stravovaním vo vývarovniach. Konzument totiž za dostupnú cenu očakáva aj nižší štandard jedla a jeho kvalitu.

Odporúčané
Odborník hodnotí vifonky: Ktorá značka je najlepšia? Odborník hodnotí vifonky: Ktorá značka je najlepšia? 17. júna 2019, 12:38

Podobne ako vifonky, aj nasledujúce polotovary majú v obľube najmä študenti. Je to totiž jedna z najlacnejších a zároveň najjednoduchších ciest, ako sa najesť. Rozhodne nemôžeme hovoriť o zážitkovej gastronómii, no aj napriek tomu nám niektorí výrobcovia hotových jedál ponúkajú produkty, ktoré nie sú vôbec na zahodenie.

Testovali sme hotové jedlá zo supermarketov: Ako obstáli mäsové guličky a prečo by si sa lazaniam z Tesca mal radšej vyhnúť?
Zdroj: REFRESHER

Rozhodli sme sa preto zistiť, čo nájdeš v spotrebiteľských baleniach a otestovali sme 8 rôznych hotových jedál nachádzajúcich sa v bežných slovenských potravinách. Chceli sme sa presvedčiť, či stoja za ochutnanie a aký z polotovarov chutil najlepšie.

Na čo si dávať pozor pri hotových jedlách zo supermarketov
  • Pozorne sledovať tepelnú prípravu jedla, výrobcovia totiž udávajú len orientačný čas a teplotu. Všetko však závisí od typu tvojej mikrovlnky
  • Mäso, mäso a ešte raz mäso. Ako sme sa v teste presvedčili, výrobcovia ním dosť šetria a ak si mäsoholik, radšej siahni po inom type jedál
  • Ochrannú fóliu počas tepelnej úpravy neodliepaj, iba ju párkrát prepichni. Nie každý to totiž uvádza na krabici od jedla, čo sa v konečnom dôsledku môže odraziť aj na chuti
  • A v neposlednom rade, ak máš labilnejšie trávenie, na tieto polotovary radšej ani nepomysli. Po ich konzumácii totiž tvoje črevá čakajú niekoľkohodinové muky strávené na záchode.
Odporúčané
Testovali sme mrazené pizze: Ktorú by si radšej nemal nikdy ochutnať a ako obstála Ristorante? Testovali sme mrazené pizze: Ktorú by si radšej nemal nikdy ochutnať a ako obstála Ristorante? 31. januára 2020, 10:43

V článku je prezentovaný subjektívny názor troch testujúcich, objektivizovaný spoločnými charakteristikami vybraných produktov, ako aj zohľadnením ich porovnateľných vlastností.

Dané polotovary sú zoradené od najhoršieho po najlepšie. Ceny sú orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od konkrétneho obchodného reťazca.

Testovali sme hotové jedlá zo supermarketov: Ako obstáli mäsové guličky a prečo by si sa lazaniam z Tesca mal radšej vyhnúť?
Zdroj: REFRESHER

 8. Kuracie mäso so sladko-kyslou omáčkou

Gramáž: 400 g
Cena: 1,99 €
Hodnotenie: 2/10

Na poslednom mieste skončilo kuracie mäso so sladko-kyslou omáčkou, ktoré už po rozbalení nevyzeralo dvakrát vábivo. Prenikavou bola najmä vôňa ryže, ktorej aróma však nebola ani zďaleka podobná klasickej ryži po uvarení, ale skôr akejsi umelej zmesi. Nehovoriac o tom, že malo ísť o ryžu basmati, ktorá je považovaná za jednu z najkvalitnejších na svete.

Chuť ryže bola natoľko nepríjemná, že sme ochutnávku dokončili pár lyžicami omáčky a ďalej sme radšej ani nejedli. V jedle, ktoré nesie názov kuracie mäso so sladko-kyslou omáčkou, by si asi očakával prebytok kuracieho mäsa. V danej omáčke ho však bolo skutočne minimálne, len pár kúskov.

Spomínaný výrazný deficit nahrádzala predovšetkým zelenina – išlo pravdepodobne o jediné pozitívum. Bolo jej skutočne dosť a viac druhov, ako napríklad cibuľa, stonkový zeler, veľké kusy papriky či mrkva. Vo výsledku však nechutila vôbec dobre. Ako jeden z testujúcich uviedol, chuť zeleniny pripomínala niečo skazené.

Čo sa týka omáčky, nepôsobila klasicky sladko-kyslo, ako by sme očakávali, skôr ako zmes lacného kečupu a čili. Aby sme však len nekritizovali (aj keď v tomto prípade to inak nejde) mäso chutilo na polotovar celkom dobre.

Testovali sme hotové jedlá zo supermarketov: Ako obstáli mäsové guličky a prečo by si sa lazaniam z Tesca mal radšej vyhnúť?
Zdroj: REFRESHER
Odporúčané
Veľký kolový test: Ako chutí údajne najlepšia kola na svete a z ktorej doslova škrípu zuby? Veľký kolový test: Ako chutí údajne najlepšia kola na svete a z ktorej doslova škrípu zuby? 23. februára 2020, 11:46

7. Bolonské lazane

Gramáž: 400 g
Cena: 1,99 €
Hodnotenie: 3/10

Bolonské lazane alebo ako ich výrobca špecifikoval: semolinové cestoviny prekladané paradajkovo-mäsovou a bešamelovou omáčkou a syrom ementál nás dokázali prekvapiť hneď niekoľkokrát. Prvýkrát tým, že už počas tepelnej úpravy v mikrovlnnej rúre bola v celej miestnosti cítiť veľmi prenikavá syrová vôňa.

Druhé prekvapenie alebo skôr šok nastal, keď sme po ohreve odlepili kryciu fóliu. Na vrchu sa totiž nachádzali stopy oranžového oleja. Bolo ho toľko, že v ňom horná časť lazaní plávala. Museli sme ho odstraňovať lyžičkou (dokopy jedna veľká polievková lyžička prepečeného oleja).

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 83764 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré jedlo bolo nekompromisne najlepšie
  • Prečo nám nechutila zeleninová príloha k lososovi a za čo by sme ju vymenili
  • Ako dopadlo najočakávanejšie jedlo – mäsové guličky Köttbullar
  • Čím nás prekvapilo chilli con carne
  • Čo zvláštne sme objavili pripečené k plastovému dnu pri lazaniach
Domov
Zdieľať
Diskusia