Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2020, 6:44
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

NAKA zadržala ďalšieho finančníka, na políciu prišiel sám. Údajný kamarát Andreja Danka je dôvodne podozrivý z korupcie

NEWS
Uložiť Uložené

Martina Kvietika zvyknú spájať so stranou SNS, je aj priateľom Andreja Danka.

Národná kriminálna agentúra zadržala ďalšiu podozrivú osobu  z prostredia Pôdohodpodárskej platobnej agentúry v rámci akcie dobytkár. Podľa zistení portálu Aktuality.sk ide o Martina Kvietika z finančnej skupiny Slavia Capital „V rámci akcie "Dobytkár" v nočných hodinách v Bratislave vykonala zaisťovacie úkony a zadržala ďalšiu osobu M. K. ako dôvodne podozrivého zo spáchania korupčnej trestnej činnosti,“ špecifikuje polícia na sociálnej sieti. 

NAKA zadržala ďalšieho finančníka, na políciu prišiel sám. Údajný kamarát Andreja Danka je dôvodne podozrivý z korupcie
Zdroj: TASR

Aktuality.sk ďalej špecifikujú, že osobu Kvietika spájajú aj so stranou Andreja Danka. Práve strana SNS, ktorú Danko viedol, mala pod palcom ministerstvo pôdohospodárstva aj Pôdohospodársku platobnú agentúrú, ktorá prerozdeľuje stámilióny z eurodotácií.

Pôdohospodárska platobná agentúra prerozdeľuje priame platby z eurofondov na rôzne farmy či potravinárske podniky.  Obrovský podvod v poľnohospodárstve sa podľa zistení vyšetrovateľov vyšplhal až do výšky 6,5 milióna eur.

Zadžali aj ďalšiu veľkú rybu

NAKA ešte včera zadržala bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraja Kožucha. Pre Aktuality to potvrdili dva nezávislé zdroje.  Juraj Kožuch pôsobil na čele agentúry od roku 2016. Vo funkcii skončil len pred nedávnom a prešiel do vedenia sekcie priamych platieb, kde pôsobil aj predtým. 

Kožuch ako riaditeľ sekcie pre priame dotácie, musel vysvetľovať napríklad ako talianski podnikatelia s napojením na 'Ndranghetu hospodárili na východnom Slovensku a poberali štedrú podporu.

Počas akcie Dobytkár zadržala NAKA v ostatných týždňoch viacero ľudí pre korupčné trestné činy a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. V utorok potvrdil senát Najvyššieho súdu SR väzbu obvineným Ľubomírovi P. a Marekovi K. Predtým senát NS SR v marci potvrdil väzobné stíhanie obvinených právnikov Milana K. a Ľubomíra K. a veterinára Ľubomíra K.

Domov
Zdieľať
Diskusia