Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2020, 15:42
Čas čítania 0:38
Daniel Mikolášik

Čo musíš urobiť, aby si po príchode zo zahraničia nešiel do štátnej karantény? Štát čiastočne zmenil obmedzenia

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Pri splnení podmienok pôjdu ľudia vracajúci sa na Slovensko iba domácej izolácie.

Pendleri sa budú musieť pri každom vstupe do SR preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19, ktorý nesmie byť starší ako 30 dní. Toto potvrdenie si musia každý mesiac obnoviť. Informoval o tom dnes hlavný hygienik SR Ján Mikas počas tlačovej besedy na Úrade vlády SR. Opatrenie prijal ústredný krízový štáb, platí od 1. mája.

Odporúčané
Zomrel ďalší nakazený klient z domova dôchodcov v Pezinku, celkovo evidujú už 5 obetí na koronavírus Zomrel ďalší nakazený klient z domova dôchodcov v Pezinku, celkovo evidujú už 5 obetí na koronavírus 17. apríla 2020, 14:30

Mikas tiež upresnil, čo štát myslí pod vzdialenosťou 30 kilometrov od hraníc, ktorá definuje pendlerov. Ide o vzdialenosť 30 kilometrov po cestnej komunikácii od otvoreného hraničného priechodu. Niektorí si totiž mysleli, že ide o vzdialenosť vzdušnou čiarou.

Domov
Zdieľať
Diskusia