Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2020, 12:47
Čas čítania 0:30
Matej Krajčovič

Aktualizované: Na Slovensku pribudlo ďalších 72 nakazených novým koronavírusom. Otestovali vyše 3-tisíc ľudí

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Zverejnili čísla zo štvrtka.

Hlavný hygienik Ján Mikas zverejnil výsledky testov zo štátnych a súkromných laboratórií vykonaných vo štvrtok. Na Slovensku podľa nich pribudlo ďalších 72 nakazených novým koronavírusom. Včera zaznamenali zatiaľ najvyšší počet testov, spolu 3 279.

Celkový počet pozitívnych za celé trvanie pandémie tak už dosiahol 1 049. Mikas čísla oznámil v relácii Braňo Závodský naživo na Rádiu Expres.

Odporúčané
KORONA UPDATE: Nákaza sa objavila v ďalšom domove dôchodcov. Ryanair si myslí, že lietať sa začne už cez leto KORONA UPDATE: Nákaza sa objavila v ďalšom domove dôchodcov. Ryanair si myslí, že lietať sa začne už cez leto 16. apríla 2020, 21:03

Vláda tiež sformovala tzv. ekonomický krízový štáb. Oznámil to minister financií Eduard Heger.

Skupina zložená z odborníkov a ekonómov by mala prichádzať s návrhmi, ako znovu naštartovať slovenskú ekonomiku po dlhých týždňoch v karanténe, počas ktorých je veľká časť podnikov zatvorená nariadením hlavného hygienika. 

Ochorenie tiež potvrdili u 3 osôb z Centra sociálnych služieb v mestskej časti Ladoveň v Martine a v neziskovke Dom sv. Martina, ktorá má tiež kapacitu pre 10 seniorov. Zatiaľ nie je jasné, či sú zarátaní v 72 prípadoch zo štvrtka.  

Domov
Zdieľať
Diskusia