Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2020, 16:47
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Minister zdravotníctva Krajčí pripúšťa uvoľnenie opatrení, premiér Matovič opäť vracia úder

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Na tlačovej konferencii minister zdravotníctva naznačil, že odmenou za disciplinovanosť Slovákov by mohlo byť uvoľnenie opatrení. Igor Matovič si stále myslí opak.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí si myslí, že odmenou za zodpovednosť Slovákov by mohlo byť postupné uvoľňovanie niektorých opatrení. Či by to bola otázka dní alebo týždňov, špecifikovať nechcel, je to podľa neho otázka na ústredný krízový štáb.

„Treba ich veľmi múdro urobiť, protiepidemiologicky nastaviť,“ povedal s tým, že sa tomu nebráni. Zdôraznil, že jeho záujmom je ochrana zdravia obyvateľov a „kričať“ bude vtedy, keď bude mať pocit, že nakazený pacient by nedostal adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Šéf rezortu zdravotníctva uvoľnenie opatrení spomenul po tom, čo oznámil priaznivé čísla za piatok – z celkovo testovaných 2161 ľudí bolo nakazených len 13. 

Odporúčané
TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky 1. marca 2020, 19:57

Netrvalo dlho a na sociálnej sieti sa opäť ozval premiér Igor Matovič, ktorý dlhodobo tvrdí, že ak by sme opatrenia uvoľnili, môžeme „škrtnúť zápalkou“ a spôsobiť rozšírenie nákazy. Opak si myslí Richard Sulík, ktorý navrhuje otvorenie všetkých obchodov mimo nákupných centier už v utorok po Veľkej noci. 

Igor Matovič v sobotu hovorí o „smrtiacom vzkriesení“ infekcií. Opiera sa pri tom o slová šéfa Svetovej zdravotníckej organizácie. „Podľa neho by mali byť krajiny obozretné, čo sa týka uvoľňovania reštrikcií, hoci viaceré z nich bojujú s ekonomickými dopadmi pandémie,“ varuje predseda vlády na Facebooku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia