Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2020, 19:57
Čas čítania 7:18
Viktor Kniš

TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič je najpravdepodobnejším kandidátom na premiéra. Aká bola jeho cesta za rekordným úspechom v parlamentných voľbách?

Hnutie Igora Matoviča získalo v parlamentných voľbách rekordných 25 %, vďaka čomu porazilo dlhodobo vládnuci Smer a zosadilo z trónu Roberta Fica. Sám Matovič si na konto pripísal pol milióna krúžkov, vďaka čomu pohodlne obhájil post lídra OĽaNO. Je na ceste stať sa premiérom, pričom sa bude pokúšať spoločne so Sme Rodina, SaS a Za ľudí zostaviť vládnu koalíciu s ústavnou väčšinou. 

Igor Matovič patrí medzi kontroverznejších politikov a má za sebou relatívne turbulentnú minulosť. Preslávili ho nielen vyjadrenia, ale v prvom rade činy, na ktoré „štandardní“ politici nemali odvahu. 

Pripravili sme prehľad desiatich kľúčových momentov, vďaka ktorým si Igor Matovič vybudoval povesť výstrednej osobnosti, ale aj dôveryhodného lídra reprezentujúceho zmenu – symbol týchto volieb.

Odporúčané
Igor Matovič je najsilnejší politik na Slovensku, PS/Spolu chýbalo 926 hlasov, Smer ide do opozície Igor Matovič je najsilnejší politik na Slovensku, PS/Spolu chýbalo 926 hlasov, Smer ide do opozície 1. marca 2020, 13:50

Odchod od Richarda Sulíka

Od roku 2002 viedol Igor Matovič vydavateľstvo regionPRESS, vďaka ktorému sa stal úspešným podnikateľom. Neskôr firmu predal za približne 4 milióny eur. Do politiky vstupoval rodák z Trnavy v roku 2010 ako finančne nezávislý poslanec z občianskeho združenia Obyčajní ľudia. Zo 150. miesta kandidátky strany Sloboda a Solidarita  sa prekrúžkoval na konečné 4. miesto a SaS Richarda Sulíka s celkovým ziskom viac ako 12 % bola súčasťou vládnej koalície. 

Richard Sulík sa netajil tým, že mu Igor Matovič svojimi výstrelkami lezie na nervy. Matovič si napríklad vymyslel, že mu mal niekto dať 20 eur za pád vlády, následne SaS vydieral, aby do programového vyhlásenia doplnila ďalšie body. Sulíkov pohár trpezlivosti pretiekol, keď Igor Matovič pri hlasovaní podporil návrh Smer-SD – čím podľa partnerov porušil koaličnú dohodu.

„Sme klub slušných a čistých ľudí a zdieľame s Igorom Matovičom názor, že pán Fico je vagabund. Keď Igor Matovič nemá problém s ním hlasovať, tak je to jeho rozhodnutie. My máme problém s ním hlasovať a my máme aj problém, aby človek, ktorý nemá takýto problém, medzi nami bol,“ zdôvodnil v tom čase Matovičove vylúčenie z klubu Richard Sulík na svojom blogu

Predseda SaS Richard Sulík (vľavo) a poslanec NR SR za SaS Igor Matovič na tlačovej konferencii 2. augusta 2010 v Bratislave.
Predseda SaS Richard Sulík (vľavo) a poslanec NR SR za SaS Igor Matovič na tlačovej konferencii 2. augusta 2010 v Bratislave. Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Nahrával si Procházku

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 81308 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo si Matovič nahral rozhovor s Procházkom
  • Aké tričká a iný merch spopularizoval a ako protestoval pred komplexom Bonaparte
  • Ako útočil  aj na svojich kolegov a prečo vysypal Martinovi Poliačikovi na hlavu striekačky
  • Prečo obvinil Fica, že má na účtoch v Belize stámilióny Eur
  • Aké video mu pomohlo vyhrať tieto voľby
Domov
Zdieľať
Diskusia