Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2020, 12:36
Čas čítania 0:47
Vl Mi

Na Slovensku pribudlo 49 ľudí s koronavírusom, otestovali 1039 ľudí

NEWS IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Premiér Matovič sa stretol aj s odborármi, chce udržať zamestnanosť.

Premiér Igor Matovič vyzdvihol prácu hlavného hygienika Jána Mikasa. Hygienik totiž nariadil aby kolóna vozidiel prichádzajúcich z rakúskeho Tirolska išla do štátom riadenej karantény, aj keď do tejto kategórie vtedy ešte títo ľudia nespadali. Dohromady to bolo približne 150 ľudí, spomedzi nich malo 34 pozitívny test.

Celkovo na Slovensku pribudlo 49 prípadov, zvyšných 15 pribudlo „štandardným“ spôsobom. „Vyzývam ľudí, aby sa podrobili povinnej karanténe,“ povedal šéf hygienikov. Ani jeden z pozitívne testovaných nemal nad 60 rokov.

Odporúčané
Štát pre tento rok ruší známkovanie na základných školách. Žiaci nemôžu prepadnúť Štát pre tento rok ruší známkovanie na základných školách. Žiaci nemôžu prepadnúť 6. apríla 2020, 11:40

Premiér tiež upresnil situáciu v rómskych osadách. Do 300 z nich prišlo vyše 1 000 ľudí zo zahraničia, je už aj jeden pozitívny prípad, z obce Richnava, testovali ho v obci Žehra. Muž sa stretol s desiatkami ľudí a dokonca sa na dvakrát otočil do Anglicka. Momentálne je v domácej karanténe.

Matovič sa tiež stretol so šéfom odborárov Mariánom Magdoškom, na stole je viacero tém vrátane udržania zamestnanosti. „Odborárov považujeme za partnerov, nechceme hrať vojny. Našim cieľom nie je len aby sa na Slovensku dobre žilo, ale aj pracovalo,“ povedal premiér Igor Matovič. Chce, aby sme mali čo najviac ľudí zamestnaných.

Premiér sa chce stretnúť v priebehu týždňa aj so zamestnávateľmi, no najskôr sa chce rozprávať „vo dvojici“, následne budú prebiehať tripartitné rokovania.

Odporúčané
Záznam: Taliansko a Španielsko hlásia čoraz menej nových prípadov nákazy, pokles zaznamenali aj v USA Záznam: Taliansko a Španielsko hlásia čoraz menej nových prípadov nákazy, pokles zaznamenali aj v USA 6. apríla 2020, 8:10

Premiér tiež povedal, ako budú postupovať v „zapínaní“ krajiny, čiže uvoľňovať opatrenia. „Kým neporazíme vírus, budeme v takomto móde,“ povedal.

Domov
Zdieľať
Diskusia