Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2020, 19:24
Čas čítania 1:32
Vl Mi

Kotleba zneužíva koronavírus na šírenie hoaxov a nenávisti voči EÚ, odvoláva sa aj na socializmus

NEWS MARIAN KOTLEBA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predseda ĽSNS sa hlási o slovo, útočí na Európsku úniu.

Hovoriť o odchode z Európskej únie začali extrémisti pravidelne a hlasno pred voľbami v roku 2016. Bola to súčasť ich kampane, dokonca zbierali podpisy na referendum na odchod.

Šíriace sa nezmysly nezostali bez odpovede, seriózne médiá napísali desiatky článkov, ktoré jasne dokazujú, že vystúpenie z Európskeho spoločenstva by bola pre našu krajinu katastrofa. Nielen zo zahraničnopolitického pohľadu, keďže naša krajina je malá, ale prišli by sme aj o nemalé peniaze z európskych zdrojov.

Odporúčané
Ak príde k najhoršiemu, koronavírusom by sa mohlo nakaziť do 40 % obyvateľstva Slovenska Ak príde k najhoršiemu, koronavírusom by sa mohlo nakaziť do 40 % obyvateľstva Slovenska 16. marca 2020, 18:45

Po čase sa však o odchode z EÚ prestalo „v kruhoch“ ĽSNS rozprávať.  „Vystúpenie už nie je reálne,“ reagoval Marian Kotleba minulý rok. Očividne je však dnes všetko inak a Európska únia je pre neho opäť v kurze. Dôvodom je koronavírus.

Na Youtube kanáli ĽSNS sa objavilo video s Kotlebom. V ňom sa prihovára ľuďom a tvrdí, že sa o nás Európska únia nestará, keď tu máme „koronu“. Vraj EÚ totálne likviduje národné štáty usmerneniami, no s koronavírusom nepomôže.

Tvrdí, že Európska únia je nevýhodná a prežitok. Je to teda opak toho, čo strana hlása posledné mesiace, a to že treba EÚ zreformovať. ĽSNS má pritom v Bruseli poslancov.

Kotleba zneužíva koronavírus na šírenie hoaxov a nenávisti voči EÚ, odvoláva sa aj na socializmus
Zdroj: YT/ĽSNS

Na konci ani nie dvojminútového videa spomína dokonca socializmus. Vraj vtedy nebola „nejaká korona, AIDS či HIV“. Máme podľa neho študovať alternatívne weby a Nový svetový poriadok. Na záver naznačil, že by mohlo ísť o nejakú „vyššiu hru“. „Pochopíte, čo sa tu s touto koronou hrá,“ zakončil.

My ti zas odporúčame, aby si neveril pochybným webom, ktoré šíria strach, paniku a dezinformácie. Už vonkoncom nečítaj alternatívne weby a neoverené informácie a iné konšpiračné nezmysly.

Európska únia pozorne sleduje situáciu a koná, dôkazov je nespočetné množstvo, pravidelne ťa informujeme aj o jej opatreniach. Európska únia dočasne napríklad zakáže cudzincom pricestovať do únijných krajín, výnimkou sú nutné prípady, definitívne by sa o tom mohlo rozhodnúť zajtra.

Odporúčané
Záznam: Personál nemocnice v Trenčíne je v karanténe, ich pacienti boli nakazení. Na Slovensku má koronavírus už 72 ľudí Záznam: Personál nemocnice v Trenčíne je v karanténe, ich pacienti boli nakazení. Na Slovensku má koronavírus už 72 ľudí 16. marca 2020, 8:02

Falošných informácií je momentálne plný internet a podobné videá, ako je práve to od šéfa ĽSNS, neprispieva k upokojeniu situácie. Čítaj len informácie z overených zdrojov. Polícia pravidelne upozorňuje na hoaxy. Ak ich tvoríš a šíriš, môžeš skončiť aj vo väzení.

 „V prípade trestného činu je najvyššia sadzba až 10 rokov väzenia. Spamätajú sa títo ľudia až vtedy, keď im doma zaklope polícia? Keď ich tvár budú fotografovať médiá počas ich eskorty na súd?“ upozorňujú policajti pravidelne na sociálnej sieti. Polícii Slovenskej republiky sme video zaslali, aby zhodnotili, či neprekračuje hranice únosnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia