Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2020, 18:15
Čas čítania 0:47
Daniel Mikolášik

Žiak z Kysúc prišiel na vyučovanie v ochrannom obleku. Študenti apelovali na samosprávu, aby pre koronavírus zavrela školy

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Žilinský kraj doposiaľ nechával stredné školy otvorené, študenti sa voči tomi búrili.

Drvivá väčšina slovenských samosprávnych krajov v súvislosti s rozšírením koronavírusu postupne zavádza bezpečnostné opatrenia. Jedným z nich je aj zatváranie stredných škôl. Učinili tak už Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky a Košický kraj a dnes sa k nim pridal aj Banskobystrický.

Odporúčané
Sieť kín Cinema City v Bratislave ignoruje zákaz o premietaní pre koronavírus. Zaoberajú sa tým už aj úrady Sieť kín Cinema City v Bratislave ignoruje zákaz o premietaní pre koronavírus. Zaoberajú sa tým už aj úrady 10. marca 2020, 21:52

Žilinský kraj však doposiaľ nechával stredné školy otvorené. Až dnes napokon zasadol krízový štáb, ktorý nariadil, že od zajtra budú všetky stredné školy v pôsobnosti kraja zatvorené. Študenti doposiaľ museli chodiť na výučbu, a to sa im vzhľadom na aktuálnu situáciu, samozrejme, nepáčilo. Jeden z nich sa preto rozhodol zobrať bezpečnostné opatrenia do vlastných rúk.

Ako informuje portál Žilinak, žiak Strednej priemyselnej škole informačných technológií v Kysuckom Novom Meste prišiel do školy v ochrannom obleku. Zachytáva to aj video, v ktorom sa mladík pohybuje po chodbe v protichemickom obleku JP-75. Ten nositeľa chráni pred vodou, zašpinením či mechanickým vplyvom.

Domov
Zdieľať
Diskusia